Πάτρα: Συγκίνηση για την απώλεια δύο συμπολιτών μας - "Έφυγαν" από τη ζωή ο οπωροπώλης Σπύρος Αμίτσης και η δωρήτρια της Μητρόπολης Δημητρούλα Ανδρικοπούλου

Ιδιαίτερη θλίψη και για τους δύο

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Πάτρας η απώλεια δύο συμπολιτών μας, γνωστών για την προσφορά τους.

Πρώτη απεβίωσε η Δημητρούλα Χρ. Ανδρικοπούλου, σε ηλικία 90 ετών και την περασμένη Δευτέρα εψάλη η εξόδιος ακολουθία στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Πατρών.

Ήταν δωρήτρια στην Ιερά Μητρόπολη των Πατρών και επίσης είχε δωρήσει το οικόπεδο όπου δημιουργήθηκαν οι κατασκηνώσεις της Αναπλαστικής σχολής στα Συχαινά. 

Αδελφές της εκλιπούσας είναι η μοναχή Θεοδοσία, η οποία υπηρετεί την ιερά μονή της Βαρνάκοβας και η Χρυσάνθη Ανδρικοπούλου.

Παράλληλα, θλίψη προξένησε και η δυσάρεστη είδηση θανάτου του Σπύρου Αμίτση του Βενιζέλου (Λογαράς) σε ηλικία 70 ετών.

Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στην Πάτρα το 1947 και ασχολήθηκε επαγγελματικά ως οπωροπώλης, στο μαγαζί στη  Γούναρη και Καραισκάκη και στην Αθανασίου Διάκου.

Ήταν γνωστός στην Πάτρα και ως Λογαράς, όνομα που προέρχεται από τον οικισμό Λογαράτα της Κεφαλονιάς, απ’ όπου και καταγόταν.

Ήταν παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Αμίτση και είχαν αποκτήσει δύο κόρες, την εκπαιδευτικό – μουσικό Μαρία Αμίτση και την Φώφη Αμίτση – Λάζαρη.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 στις 11 το πρωί στον ιερό ναό Αγίου Μηνά, στο Β’ Δημοτικό Νεκροταφείο Πατρών, στη Λεύκα.