Αλέξης Τσίπρας: Τα μέσα καταπολέμησης των πυρκαγιών θα μπορούσε να είναι περισσότερα

«Γίνεται τεράστια προσπάθεια»

Την Αεροπορική Βάση πυρόσβεσης της Ελευσίνας επισκέφθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο ενημέρωσής του για την ετοιμότητα της μοίρας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις στα μέσα καταπολέμησης των πυρκαγιών, λέγοντας ότι «θα μπορούσε να είναι περισσότερα».

Ωστόσο, όπως τόνισε, «σημασία έχει ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια τα υπάρχοντα μέσα να είναι πάντα διαθέσιμα. Κάτι που οφείλεται στο τεχνικό προσωπικό, στους ανθρώπους που δίνουν ηρωική μάχη στο παρασκήνιο, ώστε τα πτητικά μέσα να είναι πάντα σε ετοιμότητα. Η δυνατότητα να συντηρούνται γρήγορα τα πτητικά μέσα είναι ο κρίσιμος παράγοντας όσον αφορά την αποτελεσματικότητα».

Και συμπλήρωσε σχετικά: «Η αντιμετώπιση των βλαβών γίνεται σε χρόνο ρεκόρ. Υπάρχει μια σοβαρή προσπάθεια διαρκούς επίβλεψης και επιτήρησης από Πολεμική Αεροπορία και Πυροσβεστική. Η έγνοια και η αγωνία μας είναι να σταματήσουμε περιπτώσεις πυρκαγιών πριν εξαπλωθούν. Όμως, ακόμη μεγαλύτερη έγνοια μας είναι οι άνθρωποι πίσω από αυτήν την προσπάθεια».

Τέλος, ευχήθηκε να έχουμε μια καλή χρονιά, σημειώνοντας πως γνωρίζει ότι η περίοδος του καλοκαιριού θα είναι δύσκολη σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν στην επίσκεψή του από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, όπως και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχο (Ι), Χρήστο Χριστοδούλου.

Διαβάστε επίσης