Έντονη αντίδραση της Άγκυρας για το επεισόδιο ανοιχτά της Ρόδου

«Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να εξηγηθεί η ενέργεια αυτή»

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την ενέργεια της ελληνικής ακτοφυλακής να ανοίξει πυρ ενάντια σε ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο το οποίο εισήλθε νωρίτερα σήμερα σε ελληνικά χωρικά ύδατα, με τον καπετάνιο του πλοίου να αγνοεί τις υποδείξεις των ελληνικών αρχών.

«Πληροφορηθήκαμε ότι στα ανοιχτά της Ρόδου ελληνική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά του υπό τουρκική σημαία ΜV ACT εμπορικό πλοίο που μετέβαινε από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας στο λιμάνι της Νικομήδειας. Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να εξηγηθεί η ενέργεια αυτή κατά ενός πλοίου που μετέφερε φορτίο μεταξύ δυο τουρκικών λιμανιών. Το μόνο που θεωρούμε παρήγορο είναι ότι δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί.

Καταδικάζουμε έντονα αυτήν την υπέρμετρη ενέργεια των ελληνικών αρχών που αψηφά την ανθρώπινη ζωή που αποτελεί βασικό δικαίωμα και επιθυμούμε να μοιραστούμε με την διεθνή κοινή γνώμη την ανάγκη να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό» αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Διαβάστε επίσης