Σόφια: Πέντε νεκροί από το κύμα καύσωνα

Μέχρι και τους 44 βαθμούς Κελσίου άγγιξε ο υδράργυρος στη Βουλγαρία

Σύμφωνα με ανακοίνωση νοσοκομειακών αξιωματούχων από τη Βουλγαρία, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη Σόφια, λόγω του κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα. Η θερμοκρασία άγγιξε μέχρι και τους 44 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα, το μεσημέρι, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να προσφέρουν βοήθεια σε περίπου 200 ανθρώπους που αδιαθέτησαν εξαιτίας της ζέστης, όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος των υπηρεσιών αυτών, Κάτια Σουνγκάρσκα.

Η ίδια συμβούλευσε τους κατοίκους να μην βγαίνουν από το σπίτι τους στη διάρκεια της ημέρας και να μην καλούν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης παρά μόνον όταν υπάρχει απόλυτη ανάγκη, ώστε τα ασθενοφόρα να επαρκέσουν για την αντιμετώπιση των πιο σοβαρών περιπτώσεων.

Εδώ και χρόνια η Σόφια αντιμετωπίζει έλλειψη ασθενοφόρων, καθώς περίπου 25 ομάδες εξασφαλίζουν την υπηρεσία αυτή στην πρωτεύουσα των περίπου δύο εκατομμυρίων κατοίκων.

Το όριο του «κόκκινου συναγερμού», το υψηλότερο που προβλέπεται, ενεργοποιήθηκε σήμερα σε 17 περιοχές της Βουλγαρίας, για πρώτη φορά φέτος. Οι πέντε άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη Σόφια είναι τα πρώτα θύματα από την αρχή του κύματος καύσωνα.

Διαβάστε επίσης