Πάτρα: Συγκέντρωση εργαζομένων έξω από το δημαρχείο

στις 10πμ

ΟΙ Διοικήσεις των Σωματείων και η Επιτροπη Αγωνα Συμβασιουχων έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο το δημαρχείο της Πάτρας στις 10 το πρωί. 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

"Τα Σωματεία Καθαριότητας, Οδηγών Χειριστών Δημου Πάτρας, το Συνδικατο εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αχαΐας και η Επιτροπη Αγωνα Συμβασιουχων –παρατασιούχων πραγματοποιησαν σύσκεψη προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση που εχει διαμορφωθεί και την οργάνωση των παρά πέρα κινητοποιήσεων. Στην σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι αλλά και μόνιμοι εργαζόμενοι του δήμου Πάτρας.

Χαιρετίζουμε όλους τους συνάδελφους, συμβασιούχους , μόνιμους, συμβασιούχους του ΟΑΕΔ που συμμετείχαν μαζικά στη μεγαλειώδη πορεία που οργάνωσε η δημοτική αρχή της Πάτρας στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου ενάντια στην ανεργία, για να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες ο Αγώνας Συνεχίζεται! Η κυβέρνηση παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια! Οι εργαζόμενοι της επιστρέψαμε την τροπολογία - πρόταση πίσω ως απαράδεκτη. Τώρα προσπαθεί να αξιοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει προκειμένου να σπάσει την αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα που έχουν επιδείξει οι εργαζόμενοι όλες αυτές τις μέρες.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους μέσω της ποινικοποίησης των αγώνων. Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι θα κάνουν πίσω. Να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση την επαίσχυντη πρόταση νόμου που απολύει 10.000 συναδέλφους συμβασιούχους. Η μόνη και άμεση λύση είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, είναι η νομοθετική ρύθμιση που έφεραν στη Βουλή οι 25 επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα.

Συνεχίζουμε με αποκλεισμούς αμαξοστάσιων. Την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο Πάτρας στις 10 π.μ. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην Πανελλαδική 24ωρη Απεργία και συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 10 π.μ. Αναχώρηση με πούλμαν στις 6:30 το πρωί από την εκκλησία Άγιος Ανδρέας. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974933778, 6946297985, 6944557511 Καμία απόλυση! Ούτε ένας συμβασιούχος να μην απολυθεί. Καμία ιδιωτικοποίηση!"

Διαβάστε επίσης