Πάτρα: Η θεατρική παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα των ΚΑΠΗ σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Στο κατάμεστο Δημοτικό  Θέατρο Απόλλων,  η θεατρική ομάδα των ΚΑΠΗ της Πάτρας παρουσίασε την παράσταση Μία συνάντηση ακόμη…, στις 20 & 21  Ιουνίου 2017.

 Ήταν το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα των θεατρικών εργαστηρίων που ξεκίνησαν με τη συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και του τμήματος τρίτης ηλικίας του  Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν στο Α’ ΚΑΠΗ (Προσφυγικών) και στο Β’ ΚΑΠΗ (Αγυιάς) με την διδασκαλία του  ηθοποιού και σκηνοθέτη  Σπύρου Κουβαρδά.
Τα μέλη της θεατρικής ομάδας των ΚΑΠΗ παρουσίασαν επί σκηνής κείμενα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, αφηγήθηκαν παραμύθια και ιστορίες, χόρεψαν, έδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς, αλλά κυρίως απόλαυσαν μαζί με το θεατρικό κοινό, μοναδικές στιγμές χαράς και δημιουργίας.

Ήταν ένα ωραίο ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και γνώσεις  Ας είμαστε αιώνιοι έφηβοι κι ας μεγαλώνουμε με επίγνωση και αξιοπρέπεια μετουσιώνοντας τις αναμνήσεις μας, την πείρα και τη σοφία της ζωής σε δράση,  συντροφικότητα, όνειρα και δημιουργία.

Ελπίζω αυτό το ταξίδι να άφησε δυνατές συγκινήσεις και να φώτισε ενδιαφέρουσες διαδρομές τόνισε μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης της παράστασης Σπύρος Κουβαρδάς.

 

Από την πλευρά του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας (ΚΑΠΗ) υπεύθυνη της δράσης ήταν η Κοινωνική Λειτουργός Πελαγία Τσουκαλοχωρίτου.