Στο Πειθαρχικό η εκπαιδευτικός με τις «καρεκλιές» - Καταγγελίες «βροχή» από συναδέλφους της - Οι γονείς απειλούν πως δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Τι απαντά η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αντικείμενο έρευνας από το Πειθαρχικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης, θα αποτελέσουν οι καταγγελίες σε βάρος Δασκάλας Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας, που αφορούν σε ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους συναδέλφους της, ενώ φέρεται να εμπλέκει και τους μαθητές της.

Όπως είχε αποκαλύψει το tempo24.gr, η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός δεν δίστασε να επιτεθεί εναντίον της Διευθύντριας του Σχολείου εκτοξευοντας της καρέκλα. Το περιστατικό αυτό σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε στη λήξη της περυσινής σχολικής περιόδου. Σύμφωνα όμως με καταγγελίες που έφτασαν στο tempo24.gr, και τη φετινή σεζόν κατεγράφησαν διάφορα περιστατικά με φερόμενη ως «πρωταγωνίστρια» την εκπαιδευτικό.

Όπως αναφέρουν πηγές στο tempo24.gr, η εν λόγω δασκάλα προχώρησε σε κινήσεις που δεν συνάδουν με συμπεριφορά εκπαιδευτικού, με χαρακτηριστική περίπτωση τη μαγνητοφώνηση συνομιλιών συναδέλφων της, την ώρα που βρίσκονταν στο γραφείο δασκάλων, η οποία συνοδευόταν με απειλές για υποβολή μηνύσεων σε βάρος τους. Μάλιστα μαρτυρία αναφέρει πως κατέγραφε και μαθητές, προσπαθώντας να εκμαιεύσει λόγια σε βάρος της Διευθύντριας του Σχολείου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες μετ' εμποδίων διεξήχθη και η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Διευθυντή στο σχολικό συγκρότημα, η οποία φέρεται να διεκόπη κατόπιν εντολής του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, ενώ στο σχολείο χρειάστηκε να μεταβούν ο Αναπληρωτής Διευθυντής Εκπαίδευσης και Σχολικός Σύμβουλος.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη δασκάλα φέρεται να καταφέρθηκε εναντίον μαθητή με αυτισμό. Για το περιστατικό έχει υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πατρών ένορκη βεβαίωση σε βάρος της εκπαιδευτικού, από την μητέρα του ανήλικου παιδιού.

Γονείς ζητούν την απομάκρυνση της από το σχολείο

Οι γονείς των μαθητών σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υπογράψει επιστολή μέσω της οποίας ζητούν από την εκπαιδευτική κοινότητα της Αχαΐας αλλά και το Υπουργείο παιδείας την απομάκρυνσή της από το σχολείο διαφορετικά δεν πρόκειται να επιτρέψουν την φοίτηση τους στο σχολικό συγκρότημα από την νέα χρονιά  

Η θέση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δ. Ελλάδας και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας

Για  το θέμα της αντισυναδελφικής και αντιεκπαιδευτικής συμπεριφοράς, όπως καταγγέλλεται της Δασκάλας, έχει λάβει γνώση η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας,  αλλά και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας.

« Η υπηρεσία μας γνωρίζει την κατάσταση και το θέμα έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο» δήλωσε στο  tempo24.gr, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Γιαννόπουλος, προσθέτοντας πως «χρειάζεται προσοχή και νηφαλιότητα καθώς ενέχεται ο κίνδυνος της υπερβολής».

giannopoulos-perifereiakos-780x381.jpg

Σχετικά με τα παρατράγουδα που φέρεται να σημειώθηκαν στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη διευθυντή, ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε πως δεν υπήρξε τέτοιο περιστατικό, επισημαίνοντας πως η διαδικασία ολοκληρώθηκε κανονικά, για την οποία μάλιστα συντάχθηκε και πρακτικό.

Αναφορικά με την προειδοποίηση των γονέων ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε πως «θα γίνουν όλες οι ενέργειες που απαιτούνται, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά».

«Αυτές οι καταστάσεις δεν πρέπει να γίνονται και δεν συνάδουν με τον εκπαιδευτικό μας ρόλο και χαρακτήρα. Τέτοιες συμπεριφορές είναι κατακριτέες», επεσήμανε στο tempo24.gr, ο απερχόμενος Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας Τάσος Σταυρογιαννόπουλος.

stavrogiannopoulos_tempo24.news_.jpg

Υπενθυμίζεται πως καταγγελίες συναδέλφων της εκπαιδευτικού έχουν υποβληθεί στο Σύλλογο και έχουν παραπεμφθεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, με τον κ. Σταυρογιαννόπουλου να δηλώνει πως «όταν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, οι έρευνες θα πρέπει να κινούνται ταχύτερα, για να υπάρχει άμεσα λύση».

Εκπαιδευτικοί και γονείς πλέον βρίσκονται εν αναμονή της συνεδρίασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου, η απόφαση του οποίου αναμένεται να εκδοθεί εντός του καλοκαιριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δασκάλα και διευθύντρια παίζουν «καρεκλιές» σε Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας – Ανάστατοι μαθητές και γονείς – Καθημερινά νέο επεισόδιο στη διαμάχη!

Διαβάστε επίσης