Μήνυμα από Γιουβέντους για τις προμήθειες των μάνατζερ

Την ώρα που περιμένουν τις εξελίξεις με Ντοναρούμα, οι «μπιανκονέρι» ψάχνονται και για Σέζνι - Αιχμές για Ραϊόλα

Ένα από τα ονόματα που θα «παίξουν» έντονα για τη Γιουβέντους το προσεχές διάστημα, είναι του Τζίτζο Ντοναρούμα. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο νεαρός γκολκίπερ θα φύγει από τη Μίλαν, με πάρα πολλούς συλλόγους να καραδοκούν για την απόκτησή του. Ένας από αυτούς είναι και η «Γηραιά Κυρία», η οποία ψάχνει τον διάδοχο του Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Προς το παρόν, ενόψει και της νέας σεζόν, οι «μπιανκονέρι» στρέφουν το βλέμμα τους στην αναζήτηση του ανθρώπου που θα αποτελέσει το μπακ απ του μεγάλου τους αρχηγού κάτω από τα γκολπόστ. Ο Βραζιλιάνος Νέτο αναμένεται να πωληθεί αυτό το καλοκαίρι, με τα λεφτά που θα έρθουν στα ταμεία της ομάδας να πηγαίνουν για τον Βόιτσεχ Σέζνι, ο οποίος θα επιστρέψει στην Άρσεναλ, έπειτα από τον διετή δανεισμό του στη Ρόμα.

Για τον Πολωνό τερματοφύλακα υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλους συλλόγους, κυρίως από την Ιταλία, αλλά η Γιούβε αποτελεί για εκείνον πρόκληση. Ο Σέζνι θεωρεί ότι μπορεί να πάρει τα γάντια του βασικού όταν ο Μπουφόν θα εγκαταλείψει την αγωνιστική δράση και αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα είχε πρόβλημα να περιμένει έναν χρόνο στον πάγκο. Η τιμή πώλησής του εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 10 και 12 εκατ. ευρώ.

Πάντως, στη Γιουβέντους έστειλαν το μήνυμά τους και σε όσους θέλουν να επωφεληθούν από τη μεταγραφή πορτιέρε που θέλουν να πραγματοποιήσουν. Ο Μπέμε Μαρότα, σχολιάζοντας τον ρόλο των μάνατζερ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, με αφορμή και την υπόθεση Ντοναρούμα-Μίλαν, είπε ότι πρέπει να μπει ένα όριο στις απαιτήσεις των ατζέντηδων.

Σε πρόσφατο σχετικό θέμα, διαπιστώθηκε ότι από το 2013 έως το 2016, ξοδεύτηκαν παγκοσμίως 1,1 δισ. δολάρια μόνο για τις προμήθειες των μάνατζερ. Στο ίδιο διάστημα, οι ιταλικοί σύλλογοι πλήρωσαν 256 εκατομμύρια δολάρια, όντας πίσω μόνο από τους αγγλικούς, που έδωσαν 361.

«Το μεταγραφικό παζάρι έχει μετατραπεί σε ζούγκλα. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο, βασίζεται πλέον μόνο στο χρήμα. Όταν μια εταιρεία πρέπει να αναμετρηθεί με άλλες, ειδικά με τις μεγάλες της Ευρώπης, πρέπει να αποδέχεται απαιτήσεις εκτός λογικής. Είναι απαραίτητο να υποβαθμίσουμε τον ρόλο αυτών των επαγγελματιών», τόνισε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής των «μπιανκονέρι».

Άλλωστε, και η Γιουβέντους γεύτηκε την «πίκρα» από την εμπλοκή του Μίνο Ραϊόλα σε μεταγραφική της υπόθεση, με τα 27 εκατομμύρια ευρώ από τη μεταγραφή του Πολ Πογκμπά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  να πηγαίνουν στον τραπεζικό λογαριασμό του Ναπολιτάνου μάνατζερ.