Η παράταξη "Τώρα για την Πάτρα" ζητά ενημέρωση για την ΑΜΙΑΝΤΙΤ

ερωτηση στο δημοτικο συμβουλιο

Σε ανακοίωσή της η δημοτική παράταξη "Τώρα για την Πάτρα" αναφέρει: «Στις 14-10-2016, αντιπροσωπία της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα, συναντήθηκαν με εκπροσώπους εκπολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Ρίου και μεταξύ άλλων, οι εκπολιτιστικοί Σύλλογοι ανέφεραν το πρόβλημα που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν με την απομάκρυνση των εναπομείναντων  υλικών αμιάντου από το παλιό εργοστάσιο της ΑΜΙΑΝΤΙΤ στην περιοχή του Δρεπάνου. Ακολούθησε ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και η διαβεβαίωση από τη Δημοτική Αρχή ότι παρακολουθεί το θέμα και θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Η ενασχόληση όμως της Δημοτικής Αρχής με τις πορείες, τις κομματικές της υποχρεώσεις και οτιδήποτε άλλο εκτός από τα πραγματικά προβλήματα της πόλης, αποδείχθηκε στην πράξη από τις εξελίξεις που φέρουν ως πιθανή όχι την απομάκρυνση των υλικών αλλά και την περισυλλογή και άλλων από διάφορες περιοχές της χώρας. Ο πρόεδρος της ΠΑΚΟΕ Παναγιώτης Χριστοδουλάκης από την Μεγαλόπολη που βρισκόταν ανακοίνωσε πως είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης  η δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων στο Δρέπανο, στις πρώην εγκαταστάσεις της ΑΜΙΑΝΤΙΤ και η Δημοτική Αρχή το πληροφορήθηκε εν μέσω συνεδρίασης από ερώτηση της Παράταξης μας.

Η σοβαρότητα του θέματος είναι αδιαμφισβήτητη όσο και αν θέλουν κάποιοι να το υποβαθμίσουν. Είναι γεμάτη η επικαιρότητα από πράγματα που «δεν γίνονται» αλλά τελικά «έγιναν». Η κοινωνία οφείλει να είναι σε εγρήγορση και υποψιασμένη, να αντιδρά γρήγορα και συντεταγμένα με επικεφαλής τους αιρετούς που έχει επιλέξει, ώστε να μην μπορεί κανείς στο μέλλον να πει ότι δεν γνώριζε ή ακόμα χειρότερα τη φράση « Τώρα δε γίνεται τίποτα…»

Ο Δήμαρχος της πόλης οφείλει να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο άμεσα, αφού προηγουμένως κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και επαφές με την κυβέρνηση, βρίσκοντας τον απαραίτητο χρόνο, έστω εν μέσω αγωνιστικών κινητοποιήσεων οι οποίες ούτως ή άλλως μέχρι σήμερα δεν έχουν σε τίποτα προσφέρει στην πόλη και στους πολίτες.   

 

 

Διαβάστε επίσης