Πάτρα: Παρέμβαση σήμερα στα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια Λαδόπουλου και ΑΒΕΞ - Γιατροί εξετάζουν μετανάστες που διαμένουν εκεί και μοιράζουν φάρμακα

από Γιατρούς του Κόσμου και Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων

Σε εξελίξη είναι η διαδικτυακή κινητοποίηση ευαισθητοποίησης για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στους χώρους των εγκαταλειμμένων εργοστασίων του Λαδόπουλου και της Αβεξ, όπου ζουν δεκάδες μετανάστες, έφερε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, από τους εθελοντές γιατρούς της Πάτρας, με την συμπαράσταση της «Κίνησης για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών», ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας των μεταναστών και των προσφύγων, που διαβιούν  στις "ποντικότρυπες των πρώην εργοστασίων".

Στην ανακοίνωση της η «Κίνηση για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών», επισημαίνει:

«Την Κυριακή, 18-6, κάνουμε σαν πολίτες, αυτό που μία "οργανωμένη πολιτεία" (χαχαχαχαχα το συντομότερο ανέκδοτο) αδιαφορεί προκλητικά, ακόμη και να σκεφτεί!!!

Στο γνωστό (και) πανελληνίως πια, σκουπιδιάρικο του Λαδόπουλου, οργανώνουμε επιτόπια αυτοψία - υγειονομική παρέμβαση. Στις 10.30 - 11.00 π.μ, ο Τάσος Γιακουμής (γενικός γιατρός), από κοινού με τον Παναγιώτη Κανελλάκη (γενικός γιατρός), την Ειρήνη Λουγκάνη (δερματολόγος), και την φαρμακοποιό Βουτυράκη Μαρία θα εξετάσουν τους πρόσφυγες, μετανάστες, για να δουν πώς θα καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες τους.

Όλοι μαζί, σαν υπεύθυνοι πολίτες βάζουμε εδώ και τώρα, τέλος στην Ειδομένη Πάτρας. Καλύπτουμε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, και πετάμε στα σκουπίδια τις ανήθικες και προκλητικές δικαιολογίες της εξουσίας. Μπουχτήσαμε με την ανικανότητα και την ανεπάρκειά τους.

Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!! Ας συνδράμουμε όπως μπορεί ο καθένας, το έργο των υγειονομικών. Όσο συνάδελφοι θέλετε, κοπιάστε. Θα μοιραστούν και τα φάρμακα των φωτογραφιών».

Διαβάστε επίσης