Πάτρα: Έκαναν πάλι το θαύμα τους οι γκραφιτάδες στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας- Έδωσαν χρώμα ...εις υγείαν- ΦΩΤΟ

Tα γκράφιτι στον τοίχο του νοσοκομείου "Αγιος Ανδρέας" επιστρέφουν και μάλιστα αισθητικά αναβαθμισμένα, υπό τη μπαγκέτα της Κανέλλας Κοντονή όπως είχε κάνει και στο παρελθόν με την ομάδα  "Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝτ@ξη".  

Αυτή τη φορά με  την συνεργασία γκραφιτάδων, εθελοντών  και εργαζόμενων του νοσοκομείου, κατάφεραν να δώσουν χρώμα σε ένα  χώρο ο οποίος είναι συνδυασμένος με τον ανθρώπινο πόνο.

 Η επιχείρηση- γκράφιτι ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης  13ης Ιουνίου συνεχίστηκε το βράδυ και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής  14ης Ιουνίου, με τη συμμετοχή γνωστών , νεαρών  και ταλαντούχων γκραφιτάδων της πόλης.

"Μόνοι μας, μπορούμε να κάνουμε τόσο λίγα. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τόσο πολλά...!" λέει η κ. Κοντονή.
"Σε αυτή μας τη δράση εκτός της εθελοντικής συμβολής των καλλιτεχνών αλλά και άλλων επαγγελματιών, μάς συνέδραμαν σε ό,τι ζητήσαμε οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ο καθένας από το δικό του μετερίζι (ακόμη και στα παράλογα ... βράδυ στις 10 τους ζητήσαμε προβολέα για να συνεχίσουν οι καλλιτέχνες τα έργα τους και μετά τα μεσάνυχτα). Και αυτή μας η δράση υποστηρίχθηκε από τοπικές επιχειρήσεις"

Η τοιχογραφία έγινε με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του νοσοκομείου στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Εις Υγείαν», που σχεδίασε το Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας με τη συμμετοχή και των φοιτητριών Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Πάτρας που πραγματοποιούν την εξάμηνη πρακτική τους άσκηση στο συγκεκριμένο γραφείο .

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ