Κώστας Χριστόπουλος για Αμιαντίτ: Προκαλεί εντύπωση η σιωπή της δημοτικής αρχής

όπως αυτό της μελλοντικής διαχείρισης του αμιάντου

Με αφορμή την υπόθεση της «Αμιαντίτ» ο επικεφαλής της Νέας Πόλης, Κώστας Χριστόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Προκαλεί εντύπωση η σιωπή της δημοτικής αρχής για ένα θέμα μεγάλης σημασίας όπως είναι αυτό της μελλοντικής διαχείρισης του αμιάντου και άλλων επικίνδυνων υλικών που βρίσκονται στην παλιά βιομηχανία του Δρεπάνου. Θα περιμέναμε από τον Δήμο να αναλάβει δράσεις όπως είναι η προσπάθεια επικοινωνίας με τον αναπληρωτή Υπουργό Σωκράτη Φάμελλο προκειμένου να αποσαφηνιστεί ποιες είναι πραγματικά οι κυβερνητικές προθέσεις, να οργανώσει μια σύσκεψη με τις δημοτικές παρατάξεις ή  να εκδώσει μια ανακοίνωση.

Το Δρέπανο είναι μια περιοχή που έχει φορτιστεί περιβαλλοντικά για πολλά χρόνια. Αδικούμε τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας και των γύρω περιοχών όταν δεν αποφασίζουμε για την μελλοντική φυσιογνωμία του Δρεπάνου και δεν λαμβάνουμε τολμηρές αποφάσεις για την περίπτωση της «Αμιαντίτ».

Η δημοτική αρχή οφείλει άμεσα να πάρει συγκεκριμένη θέση (όχι μια θέση που να παραπέμπει σε ασκήσεις πολιτικής γυμναστικής) και να φέρει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας. Ας βρει λίγο χρόνο για πρωτοβουλίες που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών  και όχι για αγωνιστικές πορείες με αόριστες διεκδικήσεις και αιτήματα. Η δημοτική αρχή πρέπει να αντιληφθεί έγκαιρα ότι το Δρέπανο δεν είναι «χαβούζα» και δεν πρέπει να επιτρέψει να γίνει. Το να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί δεν μας οδηγεί στη λύση του."

Διαβάστε επίσης