Πάτρα - ΠΟΕΔΗΝ για Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας: "Η σίτιση των ασθενών είναι για κλάματα"

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση μέσω ανακοίνωσης

Νέα επίθεση της ΠΟΕΔΗΝ κατά της Κυβέρνησης και του Αλ. Τσίπρα, με αναφορές και στα νοσοκομεία της Πάτρας.

Ένα απόσπασμα από την ανακοίνωση:

 

-Τα νοσοκομεία είναι πλεονασματικά μόνο στο facebook Πολάκη

-Οφειλές Νοσοκομείων 31/3/2017, 991.529.190

-Ληξιπρόθεσμα Νοσοκομείων 31/3/2017, 594.874.166

-Τριτοκοσμικές καταστάσεις.

-Προσαρμογή των δαπανών των Νοσοκομείων στους κωδικούς των προϋπολογισμών ώστε να μην δημιουργούν νέα ληξιπρόθεσμα

-Μεγάλος ο κίνδυνος για τους ασθενείς

-Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός διαλυμένος

-Αναισθησιολογικά μηχανήματα για τα σκουπίδια

-Αξονικοί τομογράφοι χαλασμένοι για 300 ευρώ

-Φαγητό κάμπινγκ για τους ασθενείς

-Εικόνες ντροπής εμφανίζουν τα νοσοκομεία του διδύμου Μαυρογιαλούρου - Γκρουέζα

-Υπάρχει φιλότιμο;;;

-Καραμανδάνειο Νοσοκομείο: Οι εργαζόμενοι πήραν το πινέλο και καλλωπίζουν τους θαλάμους νοσηλείας.

 

Τα Δημόσια Νοσοκομεία κατέρρευσαν. Η κατάσταση είναι εφιαλτική.

Κινδυνεύει η ζωή των ασθενών εξαιτίας των πολιτικάντικων τακτικισμών της κυβέρνησης με ενορχηστρωτή τον κο Πολάκη. Με ψευτιές προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα. Οι τριτοκοσμικές εικόνες που εμφανίζουν τα νοσοκομεία, τους εκθέτουν καθημερινά. Τι τους νοιάζει; Οι ασθενείς την «πληρώνουν».

Τα νοσοκομεία «στέγνωσαν» οικονομικά. Με μαγικά δεν αντιστρέφεται η εικόνα διάλυσης των νοσοκομείων.

Όσο οι δημόσιες δαπάνες υγείας βρίσκονται καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ (και με ποιο ΑΕΠ;), η κατάσταση στα νοσοκομεία ημέρα με την ημέρα χειροτερεύει και οι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους όλο και περισσότερα χρήματα για «να βρουν την υγειά τους». Οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας στη χώρα μας είναι κοντά στο 4% του ΑΕΠ και μάλιστα με «αριστερή κυβέρνηση».

Οι άλλες συντηρητικές χώρες της Ευρώπης που δεν έχουν αριστερό Πρωθυπουργό και αναπληρωτή υπουργό Υγείας εμφανίζουν ιδιωτικές δαπάνες Υγείας κατά μέσο όρο 1% του ΑΕΠ τους και δημόσιες δαπάνες κατά μέσο όρο 7,5% του ΑΕΠ τους.

Συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας. Άυξησαν,λένε,την κρατική χρηματοδότηση στα νοσοκομεία. «Τα νοσοκομεία είναι πλεονασματικά», λέει ο κος Πολάκης. Από πού προκύπτουν αυτά;

Είναι χοντροειδέστατα ψέματα. Όμως δεν είναι πλάκα!!! Τα εν λόγω ψέματα στοιχίζουν ζωές ασθενών.

Μύθος 1ος: Τα νοσοκομεία σήμερα παίρνουν περισσότερα χρήματα από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Το έτος 2015 (ψηφισθείς προϋπολογισμός 2014) έλαβαν 1,5 δις ευρώ. Συγκεκριμένα ο προϋπολογισμός προέβλεπε 1,117 δις ευρώ και εντός του έτους 2015 αυξήθηκε το όριο δαπανών 350 εκατ. ευρώ (1,5 δις ευρώ). Το έτος 2016 τα νοσοκομεία έλαβαν κρατική χρηματοδότηση 1,156 δις ευρώ και φέτος θα λάβουν 1,156 δις ευρώ, δηλαδή όσα και πέρυσι. Πού είναι η αύξηση της κρατικής επιχορήγησης;

Σας κοινοποιούμε τους προϋπολογισμούς 2015, 2016, 2017.

Μύθος 2ος: «Τα νοσοκομεία είναι πλεονασματικά», είπε ο κος Πολάκης επικαλούμενος στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας.

Σας κοινοποιούμε ενημερωτικό σημείωμα της ίδιας Διεύθυνσης με αναλυτικά στοιχεία υποχρεώσεων έως 31 Μαρτίου 2017 ανά νοσοκομείο. Δηλαδή τις ληξιπρόθεσμες οφειλές καθενός εξ αυτών.

Τα νοσοκομεία εμφανίζουν ανεξόφλητες υποχρεώσεις προς τρίτους 991.529.190 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 594.874.166 εκ. ευρώ είναι ληξιπρόθεσμα (οφείλονται προς τρίτους άνω των τριών μηνών).

Δεν είναι σε θέση τα νοσοκομεία να πραγματοποιήσουν απολυμάνσεις και απεντομώσεις γι' αυτό και εμφανίζονται έντομα, ζωύφια ακόμα και σε θαλάμους νοσηλείας. Θερίζουν οι νοσοκομειακές λοιμώξεις.

Ο κος Πολάκης, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών του υπουργείου Υγείας, πιέζει τις διοικήσεις των νοσοκομείων να μην δημιουργούν νέα ληξιπρόθεσμα. Γι' αυτό εμφανίζονται εικόνες διάλυσης στα νοσοκομεία. Χαλασμένους αξονικούς, διαλυμένα κτίρια, ανύπαρκτα υλικά, διαλυμένα κρεβάτια και καρότσια κ.λ.π.

 

Αναφέρουμε συγκεκριμένα παραδείγματα:

Γ.Ν.ΠΑΤΡΩΝ: Η σίτιση των ασθενών είναι για «κλάματα»

Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ: Βίντεο από τα πλυντήρια και άλλα σημεία του νοσοκομείου. Επειδή η διοικήτρια σε πρόσφατα βίντεο είπε ότι είναι παλαιά, έχουμε την ταυτοποίηση ότι βιντεοσκοπήθηκαν 3/6/2017. Ποια είναι η συντήρηση που λέει ότι έκανε η διοικήτρια;

 

Γ.Ν. ΘΡΙΑΣΙΟ: Πλήρης διάλυση του Αναισθησιολογικού Τομέα. Τα αναισθησιολογικά μηχανήματα και τα μόνιτορ είναι σαράβαλα. Μια χαλάνε και μια λειτουργούν δείχνοντας λάθος αποτελέσματα, με μεγάλο κίνδυνο για την υγεία των χειρουργημένων ασθενών. Ειδικά από τον περασμένο Αύγουστο η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. 4 Αναισθησιολογικά μηχανήματα είναι εκτός λειτουργίας από τα 7 και 6 μόνιτορ είναι χαλασμένα από τα 8. Είναι μηχανήματα 17ετίας χωρίς την απαραίτητη συντήρηση . Πού να βρεθούν χρήματα για αντικατάσταση; Δείτε φωτογραφίες.

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Τα αναισθησιολογικά μηχανήματα είναι ασυντήρητα. Οι ιατροί πήραν απόφαση από σήμερα Δευτέρα 12/6/2017 να σταματήσουν τα χειρουργεία του νοσοκομείου. Για 4.000 ευρώ!!! Τόσο κοστίζει η συντήρηση των αναισθησιολογικών μηχανημάτων. Τελικά βρέθηκε αυτό το αστρονομικό ποσό (!) και γίνεται σήμερα η συντήρηση των μηχανημάτων, μετά το θόρυβο που ξέσπασε.

 

Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ: Διαλυμένος κτιριακός εξοπλισμός. Δείτε βίντεο.

 

Γ.Ν. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: Διαλυμένος κτιριακός εξοπλισμός. Δείτε βίντεο.

 

Γ.Ν. ΝΑΟΥΣΑΣ: Είναι χωρίς αξονικό τομογράφο. Το υπουργείο Υγείας αδυνατεί να διαθέσει 200.000 ευρώ για αγορά αξονικού τομογράφου. Προσπαθούν οι εργαζόμενοι να συγκεντρώσουν τα χρήματα από δωρεές. Νοιάζονται για την υγεία των πολιτών της περιοχής περισσότερο οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου παρά η κυβέρνηση!!!

 

ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Οι δύο αξονικοί τομογράφοι τακτικά είναι εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης κονδυλίων για την συντήρησή τους. Για δύο εφημερίες την περασμένη εβδομάδα το νοσοκομείο έμεινε χωρίς αξονικό τομογράφο. Ο ένας ήταν χαλασμένος για 300 ευρώ και ο άλλος για 30.000 ευρώ. Οι ασθενείς διακομίζονταν σε άλλα νοσοκομεία με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους από την καθυστέρηση. Τώρα υπολειτουργούν. Δεν λειτουργεί ο μαγνητικός τομογράφος σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

 

Γ.Ν. ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ: Η κατάσταση στο Ασκληπιείο Βούλας έχει φτάσει στο απροχώρητο εξαιτίας της λειτουργίας του χωρίς αξονικό τομογράφο. Εδώ και 20 μέρες είναι χαλασμένος. Έτσι σήμερα το νοσοκομείο που έχει γενική εφημερία αναγκάζεται να διακομίζει τα επείγοντα περιστατικά που χρήζουν αξονικής τομογραφίας σε άλλα νοσοκομεία.

 

Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Συχνά χαλασμένος ο αξονικός τομογράφος, λόγω μη συντήρησης

 

Γ.Ν. ΑΜΦΙΣΣΑΣ: Συχνά εμφανίζει βλάβες ο αξονικός τομογράφος, λόγω μη συντήρησης

 

Γ.Ν. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ: Ο αξονικός τομογράφος είναι κλειστός, δεν λειτούργησε ποτέ. Στο Καρπενήσι εγκαταστάθηκε (μετά από δωρεά από το Ωνάσειο) μεταχειρισμένος. Λόγω του μεγάλου ποσού που χρειάζεται για την συντήρηση, παραμένει κλειστός. Επειδή είναι παλιάς τεχνολογίας δεν δίνει άδεια ο Δημόκριτος.

 

Γ.Ν. - Κ.Υ. ΣΗΤΕΙΑΣ: Ο αξονικός τομογράφος είναι χαλασμένος, καθώς είναι δύσκολη η επισκευή του λόγω υψηλού κόστους. Είχε αγοραστεί από δωρεές των πολιτών της Σητείας.

 

ΠΑ.Γ.Ν.Η.: Δεν λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό το μηχάνημα βραχυθεραπείας ή ενδοκοιλωτικής θεραπείας. Όσες γυναίκες χρήζουν τη συγκεκριμένη θεραπεία απευθύνονται στην Αθήνα.

 

Γ.Ν. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ο αξονικός τομογράφος λειτούργησε από αρχές 2015 για έξι μήνες. Έκτοτε δεν λειτουργεί μέχρι σήμερα λόγω βλάβης και έλλειψης προσωπικού.

 

 

Από δωρεές προσπαθούν να προμηθευτούν αξονικό τομογράφο, αφού από τα ταμεία του Κράτους είναι μείον, τα εξής νοσοκομεία που εφημερεύουν χωρίς να διαθέτουν το συγκεκριμένο μηχάνημα: Έλενας Βενιζέλου, Αγλαΐα Κυριακού, Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσά, Έδεσα, Νάουσα, Γουμένισσα Κιλκίς, Κάρυστος, Κύμη, Μολάοι, Κυπαρισσία, Καλάβρυτα, Αίγιο (εθνική οδό), Κρέστενα, Αμαλιάδα, Ιεράπετρα, Ικαρία, Σαντορίνη.

 

ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ : Οι εργαζόμενοι πήραν το πινέλο και καλλωπίζουν τους θαλάμους νοσηλείας. Αξιέπαινη προσπάθεια.

 

Πλεόνασμα «θράσους» από την κυβέρνηση Τσίπρα - Πολάκη του σύγχρονου διδύμου Μαυρογιαλούρου - Γκρουέζα. Υπάρχει φιλότιμο;