Πάτρα: Επίσκεψη Γιώργου Μαυραγάνη στον Ερυθρό Σταυρό

στο πλαίσιο των επαφών του με φορείς του νομού

Με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πατρών, Τάκη Παπαδόπουλο, και αντιπροσωπεία του προεδρείου συναντήθηκε ο Αχαιός πρώην Υφυπουργός, Γιώργος Μαυραγάνης, στο πλαίσιο των επαφών του με φορείς του νομού.

Ο πρώην Υφυπουργός περιηγήθηκε στους χώρους του Ε.Ε.Σ. της Πάτρας και ενημερώθηκε από τον πρόεδρό του για τα προβλήματα συντήρησης που έχει το κτίριο. Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στις εσωτερικές εγκαταστάσεις (ηλεκτρολικές, υδραυλικές κ.ά.), καθώς πρόκειται για ένα ακίνητο με ζωή πολλών δεκαετιών. Ο πρώην Υφυπουργός συζήτησε με τον Τ. Παπαδόπουλο την προοπτική της χρηματοδότησης των απαραίτητων εργασιών μέσα από κάποια χρηματοδοτική πηγή της Ε.Ε.

Ένα άλλο ζήτημα που τέθηκε στη συνάντηση ήταν η δωρεά του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού (περιλαμβάνει ένα σύγχρονο ασθενοφόρο και δύο διασωστικές μηχανές). Ο εξοπλισμός παραμένει κλεισμένος σε αποθήκες τα τελευταία επτά χρόνια, καθώς δεν εκτελωνίστηκε ποτέ γιατί ο νόμος δεν εξαιρεί (...) τον Ε.Ε.Σ. από την σχετική υποχρέση παρά το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρει στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. Ζητούμενο είναι να υπάρξει μια νομοθετική ρύθμιση, ώστε να συμπεριληφθεί ο Ε.Ε.Σ. στους φορείς που έχουν ατέλεια από τους δασμούς λόγω των υπηρεσιών που παρέχει στην κοινωνία.

Ο Γ. Μαυραγάνης δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις και να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και για τα δύο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ε.Ε.Σ. της Πάτρας. Ο πρώην Υφυπουργός τόνισε ότι είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία για τον φορέα. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημαντική κοινωνική προσφορά των μελών και των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (σαμαρείτες, διασώστες κ.ά.) και τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών, που έχει την τύχη να διαθέτει η Πάτρα.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης