Κακοποιημένη μητέρα από τα Σαγέικα βρήκε «ζεστασιά» από κατοίκους του Αγίου Κωνσταντίνου

στο Αγρίνιο

Ανθρωπιά, αλληλεγγύη και πολιτισμό δίδαξαν προ ημερών, κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου αγκαλιάζοντας μία κακοποιημένη από το σύζυγό της, νεαρή γυναίκα Ρομά, περίπου 25 ετών, με τα δύο ανήλικα παιδιά της 1 και 3 ετών. Η ιστορία είναι άκρως συγκινητική αλλά παράλληλα μας γεμίζει όλους με υπερηφάνεια, ο τρόπος που έδρασαν κάτοικοι και φορείς της περιοχής, που την αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή.

Η νεαρή μητέρα διαμένει μόνιμα στα Σαγέικα Δυτικής Αχαΐας. Την Τετάρτη κακοποιήθηκε από το σύζυγό της και αποφάσισε να πάρει τα παιδιά της και να βρει θαλπωρή σε συγγενικά της πρόσωπα στο Αγρίνιο, μιας και μεγάλωσε εδώ. Η πρώτη μέρα, ήταν για την ίδια και τα ανήλικα παιδιά της εφιαλτική, καθώς δεν κατάφερε να βρει τους συγγενείς της και αναζητούσε εναγωνίως καταφύγιο. Οπουδήποτε. Κατέφυγε λοιπόν σε εξωτερικό χώρο του πρώην Δημοτικού Καταστήματος Αγίου Κωνσταντίνου, όπου έγινε αντιληπτή από κατοίκους της περιοχής και μέλη της Τοπικής Κοινότητας.

Συγκινητική ιστορία νεαρής μητέρας με δύο ανήλικα παιδιά – Μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης

Τα αντανακλαστικά τους ήταν άμεσα καθώς ειδοποίησαν κατευθείαν την υπηρεσία πρόνοιας του Δήμου Αγρινίου καθώς και την Αστυνομία, ενώ της παρείχαν τροφή και ρουχισμό. Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες ήρθαν σε συνεννόηση και αποφασίστηκε η γυναίκα να μεταφερθεί με τα παιδιά της για απαραίτητες εξετάσεις στο νοσοκομείο Αγρινίου. Όλα πήγαν καλά και η γυναίκα πέρασε τη βραδιά της στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης. Την επόμενη μέρα, οι αρμόδιες υπηρεσίες αποφάσισαν να την μεταφέρουν για διαμονή μαζί με τα παιδιά της, στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Αγρινίου, όπου θα συνεχίσει να φιλοξενείται για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο.

O Αντιδήμαρχος Πρόνοιας του Δήμου Αγρινίου Κώστας Καλαντζής

Πρόκειται για μία ιστορία που συγκινεί, με την τοπική κοινωνία να στέλνει για μία ακόμα φορά ηχηρά μήνυμα αλληλεγγύης και βοήθειας στο συνάνθρωπο και μάλιστα σε ανθρώπους μιας ειδικής πληθυσμιακής ομάδας. Συγκινημένος δήλωσε και ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας του Δήμου Αγρινίου Κώστας Καλαντζής, ο οποίος θέλησε να ευχαριστήσει, κληθείς από τη «Σ» να μιλήσει για το θέμα, την Τοπική Κοινότητα του Αγίου Κωνσταντίνου και τους κατοίκους της περιοχής, τον Διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρη Μιχάλη καθώς και την Ελληνική Αστυνομία. Υπενθυμίζουμε, ότι, όπως προ μηνών είχε αποκαλύψει η «Σ» αντίστοιχα αντανακλαστικά είχαν δείξει καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται πέριξ της πλατείας Δημοκρατίας και μία γυναίκα Ρομά με σύμβαση εργασίας οκτώ μηνών στο Δήμο Αγρινίου, σε νεαρή Αγρινιώτισσα που βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση σε παγκάκι της πλατείας. Εξάλλου όπως πολλές φορές έχουμε δει σε τούτη τη χώρα, εκεί που δε φτάνει το χέρι της πολιτείας, φτάνει το χέρι ιδιωτών, απλών ανθρώπων!

Πηγή: sinidisi.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ