Νεώτερο- Παρίσι: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα που τους επιτέθηκε με σφυρί- Εγκλωβισμένοι επισκέπτες στην Παναγία των Παρισίων

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί γύρω από τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων

Νέος συναγερμός σήμανε στο Παρίσι, όταν ένας άνδρας προσπάθησε να επιτεθεί με σφυρί σε τρεις αστυνομικούς, έξω από την Παναγία των Παρισίων. Ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε τον δράστη και τον τραυμάτισε. Αυτή τη στιγμή, οι επισκέπτες είναι εγκλωβισμένοι μέσα στον ναό, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή.

Ο ύποπτος ακινητοποιήθηκε στο έδαφος, έξω από τον καθεδρικό ναό.

Τις έρευνες για την υπόθεση αυτή ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία. 

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά ενώ ο δράστης έχει τραυματιστεί στον θώρακα. Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσε "μια δυνατή κραυγή" και μετά "είδε το πλήθος να κινείται". "Οι άνθρωποι πανικοβλήθηκαν, άκουσα δύο πυροβολισμούς, είδα έναν άνδρα πεσμένο στο έδαφος, υπήρχαν αίματα παντού", πρόσθεσε.

Η Παναγία των Παρισίων, στην καρδιά της πρωτεύουσας, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης του Παρισιού. Είναι ένα από τα πιο τουριστικά αξιοθέατα της Ευρώπης και δέχεται περίπου 13 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί γύρω από τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων, αναβιώνοντας στιγμές αγωνίας για τη γαλλική πρωτεύουσα.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα που επιτέθηκε σε συνάδελφό τους με σφυρί και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να μην προσεγγίζουν την περιοχή, σύμφωνα με μηνύματα που ανήρτησαν στο Twitter. Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής από το 2015, μετά τις πολύνεκρες τζιχαντιστών με τραγικό απολογισμό 130 νεκρούς.