Βραδιά ψυχαγωγίας με κοινωνικό πρόσημο από την Κοινο_Τοπία στο στέκι "Γέφυρες" - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

μια διαφορετική εκδήλωση

Μια βραδιά με κοινωνικό πρόσημο οργάνωσε η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπίαwww.koinotopia.gr στο στέκι ‘‘Γέφυρες’’ του ΣΟΨΥ που βρίσκεται επί της οδού Πατρέως 86. Μέλη και φίλοι της οργάνωσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα διαφορετικό χώρο αναψυχής και διαλείμματος στο πρόγραμμά τους μέσα στο κέντρο της Πάτρας. Παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία σε νέους φίλους που θα ήθελαν να γνωρίσουν την Κοινο_Τοπία να συναντηθούν με ενεργά μέλη να ανταλλάξουν απόψεις και να μάθουν για τις σχεδιαζόμενες δράσεις.

meli_kai_filoi_tis_organosis_eihan_tin_eykairia_na_gnorisoyn_ena_diaforetiko_horo_anapsyhis.jpg

Η βραδιά συμπεριλάμβανε και εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες. Αρχικά η Μαίρη Μακρή στο πιάνο σκόρπισε μελωδίες από τα παλιά όπως Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει, Τα τραίνα που φύγαν, Ένα μύθο θα σας πω, Αθανασία, Μαργαρίτα Μαγιοπούλα, Τα παιδιά του Πειραιά, Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά, Το γελεκάκι που φορείς κ.α. παρασύροντας τους παραβρισκόμενους στο τραγούδι. Στη συνέχεια μέλη της χορωδίας του συλλόγου πήραν τη σκυτάλη με τραγούδια Χατζιδάκη, Μικρούτσικου, Θεοδωράκη, Σαββόπουλου κ.α.

i_mairi_makri_skorpise_nostalgikes_melodies.jpg

Στο ιδιαίτερο αυτό στέκι που λειτουργεί όλη τη μέρα οι συμμετέχοντες απόλαυσαν ροφήματα, γλυκά, φρέσκους χυμούς, club sandwich, μπύρα ή ποτό με μεζεδάκια κ.α.

to_adiahorito_sto_aithrio_toy_stekioy_gefyres.jpg

Η καφετέρια «ΓΕΦΥΡΕΣ» η πρώτη στην Πάτρα στην όποια εργάζονται άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας μέλη του ΣΟΨΥ Πάτρας αποτελεί φορέα κοινωνικής οικονομίας, πρόκειται για μία μορφή κοινωνικής επιχειρηματικότητας που σκοπό έχει την επιδίωξη του συλλογικού οφέλους και την εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων.

Ο Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία ΣΟΨΥ Πάτρας ιδρύθηκε το 2003 και αποτελεί το βασικό φορέα αυτοοργάνωσης και αυτοεκπροσώπησης των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας και των οικογενειών τους. Αποστολή του Συλλόγου είναι η παροχή υπηρεσιών ενδυνάμωσης και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας. Ο ΣΟΨΥ Πάτρας οραματίστηκε τη δημιουργία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ένταξης «ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ».

Το καφέ «Γέφυρες» που ευελπιστεί ν’ αποτελέσει μια γενναία πράξη κατά του στίγματος που σχετίζεται με την ψυχική νόσο, τις προκαταλήψεις και την περιθωριοποίηση που βιώνουν καθημερινά οι άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας μας περιμένει καθημερινά με διάφορες δράσεις που πραγματοποιούνται εκεί. Η Κοινο_Τοπία στηρίζει κάθε μορφή συλλογικής δράσης που στόχο έχει την ισότιμη κοινωνική ένταξη κάθε πολίτη υπερασπιζόμενη τη διαφορετικότητα και την αξιοπρέπεια όλων των συμπολιτών.

Διαβάστε επίσης