Πάτρα: Λήγουν σήμερα οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου - Πως θα γίνει η επιλογή των συμμετεχόντων

Σε πλαζ του ΕΟΤ και Ροΐτικα

Τελευταία ημέρα η σημερινή για την υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στις ημερήσιες παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων. Φέτος θα λειτουργήσουν δυο κατασκηνώσεις, η μια στην Πλαζ του ΕΟΤ στην Αγυιά και η δεύτερη στα Ροΐτικα.

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, είναι μεγάλος ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη ο αριθμός των αιτουντων είχε ξεπεράσει τις 800, στο σύνολο των 1000 θέσεων, γεγονός που θα οδηγήσει τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, στην επιλογή των συμμετόχοντων με βάση κοινωνικά κριτήρια, που έχουν αποφασιστεί με σχετική απόφαση του Δ.Σ του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται πως στην κατασκήνωση στην Πλαζ του ΕΟΤ θα φιλοξενηθουν περίπου 600 παιδιά και στη δομή των Ροϊτίκων 400.

Η αυξητική τάση που καταγράφεται φέτος, οφείλεται σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θεόδωρο Τουλγαρίδη, στο γεγονός πως πλέον έχει γίνει συνείδηση στους Πατρινούς, πως υπάρχει οργανωμένη δομή ημερήσιας δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, τους θερινούς μήνες, με μηδενικό κόστος για τις οικογένειες, καθώς η παραμονή τους, η ενασχόληση τους με ποικίλλες δραστηριότητες και η παροχή μεταφοράς και πλήρους διατροφής, είναι δωρεάν.

Πλέον η συγκεκριμένη Κοινωνική δομή του Δήμου, έχει γίνει γνωστή στους Πατρινούς και αποτελεί πρώτη επιλογή "διαφυγής" των παιδιών τους, δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής κατάσταση που βιώνουν τα περισσότερα νοικοκυριά, αδυνατώντας να εξασφαλίσουν λίγες ημέρες διακοπών.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος αναφέρει:

"Ο Δήμος Πατρέων έχοντας σταθερή πυξίδα τα λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες τους, εξαντλεί κάθε δυνατότητα για να πάρουν ανάσες οι λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους.

Σε αυτή την προσπάθεια συνεχίζεται και φέτος από τον ΚΟΔΗΠ η λειτουργία της Ημερήσιας Παιδικής Κατασκήνωσης, 5ο ΘΕΡΙΝΟ ΚΔΑΠ στη Πλαζ του ΕΟΤ, καθώς και η έναρξη λειτουργίας της Ημερήσιας Παιδικής Κατασκήνωσης, 6ο ΘΕΡΙΝΟ ΚΔΑΠ στα Ροΐτικα.

Η λειτουργία των Θερινών ΚΔΑΠ θα πραγματοποιηθεί από 19/6/2017 έως και 11/8/2017  διαρθρωμένη σε 4 περιόδους διάρκειας 2 εβδομάδων έκαστη.

Τα  παιδιά που θα φιλοξενηθούν θα είναι ηλικίας 8-14 χρονών και η τοποθέτηση τους στις Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις, μετά από την επιλογή τους, θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια.

Η επιλογή των παιδιών, σε περίπτωση που οι αιτήσεις είναι περισσότερες από τις προβλεπόμενες θέσεις, θα γίνει βάσει των κριτηρίων, τα οποία έχουν ορισθεί με την υπ΄ αριθμ. 30 Απόφαση της 3ης /10-2-2016 Συνεδρίασης του Δ.Σ.

Η μεταφορά των παιδιών θα γίνεται με μισθωμένα από την υπηρεσία του ΚΟΔΗΠ με λεωφορείαΗ ημερήσια απασχόληση θα περιλαμβάνει, πλήρη διατροφή και  δραστηριότητες για δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ανάπτυξη ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας, υλοποίηση δράσεων έκφρασης, ψυχαγωγίας, κοινωνικών δεξιοτήτων, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον.

Οι αιτήσεις συμμετοχής, θα διατίθενται και θα κατατίθενται μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά  στα γραφεία του ΚΟΔΗΠ, Γούναρη 76 στον 1ο όροφο έως 2/6/2017.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 2610-390971"

Διαβάστε επίσης