Ο Μακρόν επιτέθηκε στα ρωσικά ΜΜΕ, δίπλα στον Πούτιν - Τι απαντούν Sputnik και Russia Today

ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Στην πιο έντονη στιγμή της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, έπειτα από τη συνάντησή του στις Βερσαλίες, ο Γάλλος πρόεδρος δεν δίστασε να επιτεθεί στα ρωσικά ΜΜΕ.

Ο Μακρόν ρωτήθηκε για την απόφασή του να αποκλείσει το Sputnik και το Russia Today από το αρχηγείο της προεκλογικής του καμπάνιας. Ο Γάλλος πρόεδρος δεν δίστασε, ενώ στεκόταν δίπλα στον Πούτιν, να χαρακτηρίσει όργανα προπαγάνδας τα δύο ΜΜΕ.

«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας, το Russia Today και το Sputnik υπήρξαν παράγοντες επιρροής σε πολλές περιπτώσεις, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις για εμένα προσωπικά, αλλά και την καμπάνια μου. Συμπεριφέρθηκαν ως όργανα επιρροής και προπαγάνδας», είπε ο 39χρονος.

Ο Πούτιν δεν αντέδρασε στα σχόλια του Γάλλου για τα ρωσικά ΜΜΕ, σημειώνει το Reuters, αλλά αγρίεψε όταν ένας δημοσιογράφος υπονόησε ότι η Μόσχα ήταν πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις σε βάρος του Μακρόν προεκλογικά. Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν βασίζονται σε γεγονότα, είπε ο Ρώσος.

Η απάντηση των ρωσικών ΜΜΕ

Στις δηλώσεις του Μακρόν, η γενική διευθύντρια του Sputnik και του Russia Today απάντησε με μία ειρωνική ανάρτηση στο Twitter.

«Ακολουθώντας την λογική του Μακρόν όλα τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης πρέπει να απαγορευτούν από την Ρωσία», έγραψε η Μαργαρίτα Σιμονιάν. Η ίδια τόνισε επανειλημμένα ότι δεν υπάρχει ούτε ένα παράδειγμα διασποράς ψευδών πληροφοριών από το ρωσικό ΜΜΕ που να έχει παρουσιάσει ποτέ η ομάδα του Μακρόν.

Το Sputnik φιλοξένησε και δήλωση του εκπροσώπου του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με τους ισχυρισμούς του Μακρόν.