Γιατί η Burger King εξόργισε τη βασιλική οικογένεια του Βελγίου

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες φαστφουντάδικων, η Burger King, εξόργισε τη βασιλική οικογένεια του Βελγίου, με αφορμή μια διαφημιστική καμπάνια της στην οποία ζητά από τους Βέλγους να την "στέψουν" πραγματικό ηγεμόνα της χώρας.

Η αμερικανική εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει εστιατόρια στο Βέλγιο τον επόμενο μήνα.

Οι εκπρόσωποι του βασιλιά Φιλίππου ζήτησαν σήμερα εξηγήσεις από την Burger King που ανήκει στον όμιλο Restaurant Brands International. "Τους είπαμε ότι δεν μας χαροποιεί το γεγονός ότι χρησιμοποιούν την εικόνα του βασιλιά στη διαφήμισή τους" είπε ο εκπρόσωπος των ανακτόρων Πιερ-Εμανουέλ Ντε Μπάου. Μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς, εξήγησε ότι η εικόνα του βασιλιά (έστω και σε μορφή καρτούν) δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς. Η Σάνα Βαν ντεν Μπρουκ, μια εκπρόσωπος της Burger King στο Βέλγιο, είπε ότι η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αλλαγές στη διαφημιστική εκστρατεία της.

«Συζητάμε το πώς θα προχωρήσουμε. Αν κάνουμε αλλαγές στη διαφήμιση θα το ανακοινώσουμε», είπε.

Η διαδικτυακή, διαδραστική διαφήμιση, υπενθυμίζοντας ότι ο βασιλιάς Φίλιππος στέφθηκε το 2013, ανακοινώσει την άφιξη της Burger King στο Βέλγιο και ρωτάει: Δύο βασιλιάδες. Ένα στέμμα. Ποιος θα κυβερνήσει; Ψηφίστε τώρα... Αν κάποιος ψηφίσει τον 57χρονο μονάρχη, τότε στην οθόνη του εμφανίζονται και νέες ερωτήσεις του είδους «Είστε σίγουρος; Αυτός δεν θα σας τηγανίζει πατάτες».