Άνγκελα Μέρκελ: Η Ευρώπη δεν μπορεί να βασίζεται στις ΗΠΑ, πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας

Τι διαμήνυσε χθες από το Μόναχο

Μετά τις τεταμένες συνόδους κορυφής του ΝΑΤΟ και της G7 της περασμένης εβδομάδας, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ διαμήνυσε χθες από το Μόναχο πως η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να βασίζεται πλήρως στους συμμάχους της.

Η γερμανίδα καγκελάριος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως η εποχή που η Ευρώπη μπορούσε να βασίζεται πλήρως στους άλλους «έχει, σε κάποιο βαθμό, τελειώσει».

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε νωρίτερα επικρίνει τις περισσότερες χώρες του ΝΑΤΟ και αρνήθηκε να διευκρινίσει αν θα τηρήσει τη συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η Άνγκελα Μέρκελ, στην ομιλία της, τόνισε χαρακτηριστικά: «Το έζησα αυτό τις τελευταίες ημέρες. Και για αυτό μπορώ μόνο να πω ότι εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει πραγματικά να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, φυσικά με φιλικά αισθήματα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, για τη Βρετανία και να είμαστε καλοί γείτονες όπου αυτό είναι δυνατόν με τις άλλες χώρες, ακόμη και με τη Ρωσία. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι πρέπει να αγωνιστούμε μόνοι μας για το μέλλον μας, για τη μοίρα μας ως Ευρωπαίων»

Διαβάστε επίσης