Οι πρώτες φωτογραφίες του μακελάρη του Μάντσεστερ λίγο πριν σκορπίσει τον θάνατο

ΑΠΟ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του μακελάρη του Μάντσεστερ, καθ'οδόν προς το Manchester Arena, λίγη ώρα πριν σκορπίσει τον θάνατο, το βράδυ της Δευτέρας.

Πρόκειται για υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, που κατέγραψαν τις κινήσεις του Σαλμάν Αμπεντί. Σε αυτές τις εικόνες 22χρονος φορά γυαλιά, μπουφάν, καπέλο, τζιν και αθλητικά παπούτσια, ενώ στην πλάτη του έχει σακίδιο, το οποίο περιελάμβανε τον εκρηκτικό μηχανισμό που σκότωσε 22 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 119.

Η αστυνομία εκτιμά, όπως γράφει ο Guardian, ότι ο Σαλμάν έφτιαξε τη φονική βόμβα σε διαμέρισμα που είχε νοικιάσει μέσω Airbnb, στο κέντρο του Μάντσεστερ. Αυτό το διαμέρισμα είναι ανάμεσα στα 17 σημεία που έχουν γίνει έρευνες τις τελευταίες ημέρες. Από αυτά, στα 14 συνεχίζονταν οι έρευνες έως το βράδυ του Σαββάτου.

Από τα έως τώρα στοιχεία που έχουν προκύψει, οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι ο Αμπεντί επέστρεψε από τη Λιβύη στη Βρετανία στις 18 Μαΐου, τέσσερις ημέρες πριν από την επίθεση. Αυτό που ελπίζουν, δίνουν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες, είναι να αντλήσουν πληροφορίες για τις κινήσεις του από πολίτες που μπορεί να τον είδαν.

Εως τώρα έχουν συλληφθεί 13 άτομα για την υπόθεση, ενώ 1.000 άνθρωποι εμπλέκονται στις έρευνες για το δίκτυο του Αμπεντί.

«Τις τελευταίες πέντε ημέρες έχουμε συγκεντρώσει σημαντικές πληροφορίες για τον Αμπεντί, τους συνεργούς του, τα οικονομικά του, τα μέρη στα οποία πήγε και πώς κατασκευάστηκε η βόμβα», ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας του Μάντσεστερ, στην οποία σημειωνόταν ότι έχει γίνει πρόοδος στην έρευνα.