Πάτρα: Σύλλογοι και φορείς ευχαριστούν για την έναρξη εργασιών για το Ανατολικό Πάρκο

Οι πατρινοί ανακάλυψαν το "μπαλκόνι" της πόλης

Σε ανακοίνωσή τους 24  σύλλογοι και φορείς του Ανατολικού Διαμερίσματος σημειώνουν:

Πανηγυρικό το κλίμα και η διάθεση των Συλλόγων, Αρχών και φορέων της περιοχής και όλων των Πατρινών που βρέθηκαν το Σάββατο 27 Μάη στον πρώην σκουπιδότοπο στο Ριγανόκαμπο.

Με σύμμαχο τον καιρό οι επισκέπτες ανακάλυψαν το «μπαλκόνι της Πάτρας»!!! Πολλοί είναι αυτοί που πίστευαν ότι στο Ριγανόκαμπο μαζί με τα σκουπίδια «θάφτηκε» και η ελπίδα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι φιλοξένησαν τα σκουπίδια όλης της πόλης περισσότερο από σαράντα (40) χρόνια.

«Εισπράξαμε σήμερα την πρώτη δικαίωση για τον αγώνα μας» τόνιζαν τα μέλη των Συλλόγων και οι πολίτες. Έναν διαρκή αγώνα ετών, που αν μη τι άλλο, δίδαξε σε όλους ότι η απραξία ή ο καταλογισμός ευθυνών προς αλλήλους, δεν μπορεί να φέρει κανένα αποτελέσματα.

Με τις συντονισμένες μαζικές κινήσεις των δύο τελευταίων ετών, μετά από κοινές συνεδριάσεις και κινητοποιήσεις, έχοντας τεκμηριώσει όμως τις θέσεις και τις προτάσεις μας, «ξεθάψαμε» την ελπίδα και διεκδικήσαμε αυτό που μας ανήκει.

Πετύχαμε ένα δίκαιο αίτημα που κατ αρχήν έδειχνε τοπικό, να γίνει αίτημα όλης της πόλης και να αναδειχθεί σε μία από τις κύριες διεκδικήσεις της. Στις προθέσεις μας είναι να βάλουμε τον πολίτη στο επίκεντρο, επειδή τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν χρειάζονται συζήτηση, προτάσεις, ιεράρχηση, χρονοδιάγραμμα για να μπορούν να οδηγηθούν στην επίλυση.

Φιλοδοξούμε να κάνουμε πράξη το όνειρο χιλιάδων συμπολιτών μας και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ν’ αλλάξουμε αυτή την εικόνα. Γιατί αξίζουμε καλύτερη ποιότητα ζωής και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να την διεκδικήσουμε.

 

Το σύνολο των Συλλόγων και Φορέων του Ανατολικού Διαμερίσματος, στηρίζουν αποφασιστικά τη Δημοτική και κάθε άλλη Αρχή, που θα  συμβάλουν πρακτικά στην υλοποίηση του στόχου, με παράλληλη φροντίδα για την μετεγκατάσταση και πλήρη αποκατάσταση των Δημοτών Ρομά και την απόδοση στον Πατραϊκό Λαό του συνόλου της έκτασης, διαμορφωμένης σε ένα ενιαίο χώρο πρασίνου με αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις για όλους  τους κατοίκους της πόλης μας.

Η τοποθεσία, οι χρήσεις γης, η έκταση (130 στέμματα περίπου), η θέληση και η αποφασιστικότητα όλων μας, θα αποδώσουν στην Πόλη το Μητροπολιτικό της Πάρκο που τόσο το έχει ανάγκη.

Εκτός από το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, που οδήγησαν αυτό το «στόλο» από μηχανήματα και μπουλντόζες στο Ριγανόκαμπο, τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πάτρας κ. Αγγελόπουλο, θέτοντας και το Πανεπιστήμιο - με τους δικούς του χώρους και τις δικές του προτάσεις - σύμμαχο και συνεργάτη στην όλη προσπάθεια, αισθανόμαστε την ανάγκη να

ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα

Την Ελληνική Αστυνομία που στάθηκε πάντα στο πλευρό μας οργανωμένα

Τη Διεύθυνση Υγιεινής για την απρόσκοπτη ενημέρωση

Όλες τις Δημοτικές παρατάξεις για την ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και το Συμβούλιο του Ανατολικού Διαμερίσματος

Τους Βουλευτές της Αχαΐας που μας στήριξαν, ελπίζοντας στεκόμενοι στο ύψος των περιστάσεων, να συμβάλουν άμεσα, πρακτικά και καθοριστικά στην προώθηση του κεντρικού μας αιτήματος για την παραχώρηση του χώρου στους Πατρινούς.

Τα Μ.Μ.Ε. όλης της Αχαΐας (Εφημερίδες, Ραδιόφωνα & Ηλεκτρονικό Τύπο) που δυνάμωσαν τη φωνή μας με τη διαρκή τους υποστήριξη σε όλη την πορεία των διεκδικήσεών μας

Τους ιδιώτες κατοίκους και φίλους που έδωσαν το παρών με δικά τους μηχανήματα και έξοδα

Τους φίλους Συλλόγους από όλη την Αχαΐα που ενίσχυσαν με την παρουσία τους τον αγώνα μας

Τις τοπικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες της περιοχής, που ο καθένας από την πλευρά του βοήθησαν υλικά ή οικονομικά την προσπάθειά μας

 

Και τέλος,

αλλά ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΙ στην καρδιά μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους κατοίκους της περιοχής για την υπομονή και την εμπιστοσύνη στα συλλογικά τους όργανα, γιατί αντλήσαμε δύναμη και ένα ακόμη μεγαλύτερο σε όσους μας αντιμετώπισαν επιφυλακτικά και καχύποπτα, γιατί μας πείσμωσαν και η δύναμη αυτή πολλαπλασιάστηκε.

 

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε και θα παραμείνουμε διεκδικητικοί μέχρι την αξιοποίηση και του τελευταίου τετραγωνικού μέτρου του πρώην σκουπιδότοπου για να αποκτήσουμε ένα Πάρκο που θα το χαίρονται η σημερινή και οι επόμενες γενιές των Πατρινών.

 

Διαβάστε επίσης