Οι πρώτες φωτογραφίες του καμικάζι στο Μάντσεστερ

τραβήχτηκαν την ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης

Η αστυνομία του Μάντσεστερ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης από κάμερες ασφαλείας και αφηγείται τις τελευταίες κινήσεις του Αμπεντί πριν την επίθεση. 

«Ένα από τα τελευταία μέρη που επισκέφτηκε ήταν ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης», όπου πιστεύεται ότι έγινε η τελική αρμολόγηση του εκρηκτικού μηχανισμού, αναφέρεται στη δήλωση.

Οι εικόνες δείχνουν τον βομβιστή αυτοκτονίας στο δρόμο του προς την αρένα να φοράει τζιν, ένα μαύρο σακάκι, καπελάκι μπέιζμπολ και ένα σακίδιο που φέρεται ότι περιέχει τη βόμβα την οποία πυροδότησε μετά τη συναυλία της Ariana Grande.

Η Αστυνομία επιβεβαιώνει πως ο Αμπεντί επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε γεννηθεί, στις 18 Μαΐου, δηλαδή τέσσερις ημέρες πριν το χτύπημα και παροτρύνει τους κατοίκους να μοιραστούν τυχόν πρόσθετες πληροφορίες που ενδέχεται να έχουν σχετικά με τις κινήσεις του ύποπτου από τις 18 Μαΐου, όταν επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Λιβύη.

«Τις τελευταίες πέντε ημέρες συγκεντρώσαμε σημαντικές πληροφορίες για τον Αμπεντί, τους συνεργάτες του, τα οικονομικά του, τους τόπους που είχε, τον τρόπο κατασκευής της συσκευής και την ευρύτερη συνωμοσία», αναφέρει η δήλωση.

Διαβάστε επίσης