To ΙSIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στους Κόπτες Χριστιανούς της Αιγύπτου

28 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη, δηλώνοντας ότι οι μαχητές του είναι υπεύθυνοι για την χθεσινή αιματηρή επίθεση κατά των λεωφορείων που μετέφεραν Αιγύπτιους Κόπτες χριστιανούς, σύμφωνα με ανακοίνωση των τζιχαντιστών.

«Μία ένοπλη ομάδα από στρατιώτες του χαλιφάτου, έστησαν ενέδρα παγιδεύοντας δεκάδες χριστιανών που πήγαιναν στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ, στα δυτικά της πόλης Μίνια», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένοπλοι που φορούσαν μάσκες ανέβηκαν σε αρκετά οχήματα που μετέφεραν χριστιανούς κι άνοιξαν πυρ σχεδόν εξ επαφής. Από την επίθεση αυτή, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 29 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 24.

Νωρίτερα σήμερα ο αιγυπτιακός στρατός γνωστοποίησε ότι οι αεροπορικές επιδρομές των πολεμικών αεροσκαφών της Αιγύπτου εναντίον στρατιωτικών βάσεων στη Λιβύη, ως αντίποινα για την επίθεση ενόπλων εναντίον χριστιανών στην Αίγυπτο, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, η πολεμική αεροπορία βομβάρδισε στρατόπεδα εξτρεμιστών στη Λιβύη αφού επιβεβαίωσε ότι μαχητές που προέρχονται από αυτά τα στρατόπεδα εμπλέκονται στην επίθεση εναντίον των χριστιανών κοπτών.