Με τιμές ήρωα θα ταφούν τα δυο παλικάρια από την Ηλεία που θυσιάστηκαν το ’74 στην Κύπρο

σε Λάνθι και Νησί Βουπρασίας

Μετά από 43 ολόκληρα χρόνια επέστρεψαν χθες το μεσημέρι στην πατρίδα 17 ήρωες, που θυσιάστηκαν στην Κύπρο το 1964 και το 1974. Πρόκειται για νεκρούς της τορπιλακάτου «Φαέθων»που βυθίστηκε από τουρκικά αεροσκάφη το 1964, για νεκρούς του αεροσκάφους «Νοράτλας» που καταρρίφθηκε το 1974 στη Λευκωσία και άλλους νεκρούς από μάχες με τους Τούρκους. Ανάμεσα και τα δυο παλικάρια από την Ηλεία, ο Ιωάννης Κωνσταντακόπουλος από τη Νησί Βάρδας και ο Ιωάννης Παπαδόπουλος από το Λάνθι του δήμου Πύργου. Τα φέρετρα με τα λείψανα τους που νωρίς σήμερα το πρωί πήραν το δρόμο για τη γενέτειρά τους, όπου το μεσημέρι θα ταφούν με τιμές ηρώων, όπως τους αξίζει.

Την ίδια στιγμή, έρχεται στο φως της δημοσιότητας μια συγκλονιστική αποκάλυψη για τον Ιωάννη Παπαδόπουλο, που αφορά στις συνθήκες θανάτου του και που αποδεικνύει ότι η τουρκική βαρβαρότητα έδειξε πάνω του το πιο άγριο πρόσωπό της.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκαναν οι κυπριακές αρχές στους συγγενείς του προχθές το πρωί, η σωρός του ήρωα Ιωάννη Παπαδόπουλου που υπηρετούσε στον 4ο  Λόχο της ΕΛΔΥΚ, βρέθηκε με δεμένα τα χέρια, ενώ τα σκελετικά ευρήματα έφεραν εμφανή σημάδια από χτυπήματα και σφαίρες. Τα οστά του βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο, όπου συνολικά εντοπίστηκαν 12 λείψανα, περίπου 1,5 χιλιόμετρο από το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στην περιοχή του Κιόνελι. Σύμφωνα με τα όσα μας δήλωσε ο αδερφός του, Νίκος Παπαδόπουλος, η ενημέρωση έγινε το όπου ενημερώθηκαν όλοι προσωπικά για τις συνθήκες εντοπισμού των λειψάνων…

patrisnews.com