Εβδομάδα Πρόληψης των εξαρτήσεων στην Κλειτορία

δράσεις του Κέντρου Πρόληψης

Δράσεις πρόληψης πραγματοποιήθηκαν στην Κλειτορία στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας με τον Δήμο Καλαβρύτων και τα σχολεία της περιοχής.

Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 στον φιλόξενο χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας πραγματοποιήθηκε εργαστήρι για γονείς με θέμα: «Η αξία των συναισθημάτων στη ζωή μας». Για μια ακόμα φορά οι γονείς απέδειξαν πως βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πρόληψης και επιβεβαίωσαν την ανάγκη υλοποίησης προγραμμάτων και στον πιο απομακρυσμένο Δήμο. Tο εργαστήρι συντόνισαν η κ. Σταύρου Θωμαΐς, Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Πρόληψης και ο κ. Φ.Βαλμάς, Σχολικός Σύμβουλος. Στο εργαστήρι συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γ. Λαζουράς, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δ.Χουλιάρας και 40 γονείς και εκπαιδευτικοί.

Την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 στο Γυμνάσιο Κλειτορίας πραγματοποιήθηκε βιωματικό πρόγραμμα στους μαθητές των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων του σχολείου, στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας που διοργάνωσε το σχολείο. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να λύσουν απορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και να δουλέψουν με βιωματικό τρόπο τα θέματα της επιρροής της παρέας και την αξία της προσωπικής επιλογής. Το πρόγραμμα στους μαθητές πραγματοποιήθηκε από την κ. Γιώτα Γεωργοπούλου, Αν. Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης και συμμετείχαν 45 μαθητές με τους καθηγητές τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2610.226948 & 2610.623290 καθημερινά 8:00-15:00 ή να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα: www.kpachaia.gr