Β. Λεβέντης: Το χρέος δεν θα ρυθμιστεί - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

επίθεση για τις εξελίξεις στο τελευταίο Eurogroup

Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό, αλλά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στο τελευταίο Eurogroup όσον αφορά το χρέος εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το νομοσχέδιο στην Παιδεία ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Είχα προειδοποιήσει τουλάχιστον πέντε φορές ότι για το χρέος δεν θα πάρουμε τίποτα, το χρέος θα ρυθμιστεί τον Αύγουστο του '18 και αν δεν μπούμε και σε άλλο μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.

«Οι ξένοι δεν θα ρυθμίσουν χρέος για χώρα που είναι σε μνημόνιο», συμπλήρωσε και έσπευσε να πει: «Και πότε θα το ρυθμίσουν; Όταν η χώρα βγει από την επιτήρηση, από τα μνημόνια και πρέπει να βγει στις αγορές και είναι εμπόδιο το ύψος του χρέους. Και τότε το χρέος θα ρυθμιστεί όχι όπως ονειρεύεται ο κάθε κύριος Τσίπρας ή ο κάθε κύριος Μητσοτάκης. Δεν θα γίνει με ονομαστικό κούρεμα, αυτό να το ξεχάσουμε, γιατί το χρέος έχει μεταφερθεί στα κράτη. Θα γίνει με επιμηκύνσεις πληρωμών και μειώσεις επιτοκίων».

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κ. Τσίπρας συνέδεσε το χρέος με την β' αξιολόγηση; Προφανώς για να σας κάνει να ψηφίσετε...», είπε ακόμη ο κ. Λεβέντης, ο οποίος εν συνεχεία υπογράμμισε πως «ρύθμιση χρέους δεν πρόκειται να γίνει σε μία χώρα που από τα 140 προαπαιτούμενα έχει κάνει τα 12. Γιατί το κάναμε αυτό και πήγαμε για τη συζήτηση για το χρέος και ηττηθήκαμε σαν χώρα».

Για να επιτεθεί προς το τέλος της ομιλίας του προσωπικά στον Πρωθυπουργό για το Eurogroup λέγοντας: «Γίναμε ικέτες για το χρέος για μία χώρα που δεν έχει εκπληρώσει τις μεταρρυθμίσεις. Πήρε εικόνα ικέτη ο κ. Τσίπρας. Ούτε στις 15 του μήνα θα πάρουμε κάτι για το χρέος, αλλά απλά μία δήλωση συμπάθειας».

Διαβάστε επίσης