Επίθεση στο Μάντσεστερ - Συγκλονίζει ο γιατρός: Ο μακελάρης τους "λιάνισε" - "Τα σώματα τους ήταν γεμάτα τρύπες" - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονισμένη η παγκόσμια κοινότητα

Κανείς δεν ξέρει πως να αντιμετωπίσει τις τραγικές στιγμές που βιώνουν όλοι το Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας.

Πρόκειται για μία από τις πιο φρικιαστικές επιθέσεις των τελευταίων ετών. Έντεκα από τα 22 θύματα έχουν αναγνωρίστει. Ανάμεσα στους νεκρούς και η 8χρονη Σάφι Ρόουζ Ρούσσος, η οποία είχε πάει στην συναυλία της Αριάνα Γκράντε με την μητέρα και την αδελφή της. 

Η μικρούλα έχασε τη ζωή της, ενώ η μητέρα και η αδελφή της τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται. Ο Γιώργος Χριστόπουλος, ο οποίος είναι ο γιατρός της μητέρας της Σάφι, μίλησε στο newsit.gr και αποκάλυψε ότι η μητέρα δεν ξέρει πως έχει χάσει το παιδί της. 

"Είναι διασωληνωμένη αλλά έχει τραύματα τα οποία χρειάζονται περαιτέρω αντιμετώπιση. Η ασθενής φέρει πολαπλά τραύματα σε όλο της το σώμα. Δεν γνωρίζει πως η κόρη της δεν είναι στη ζωή", ανέφερε και πρόσθεσε: "Δεν κινδυνεύει αλλά προς το παρόν δεν επικοινωνεί δεν έχει επαφή με το περιβάλλον".

Τόνισε ακόμη πως έχει τρύπες στο σώμα της από την έκρηξη, όπως και όλοι οι τραυματίες που ήλθαν στο νοσοκομείο μετά από την τρομοκρατική επίθεση. Μάλιστα, ο ίδιος έκανε λόγο για μία απίστευτη οργάνωση μετά το χτύπημα που αφορά όλες τις Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες η αδερφή της μικρής Σάφι βρίσκεται σε άλλο νοσοκομείο και είναι εκτός κινδύνου.

Ποιος είναι ο μακελάρης 

Ο άνθρωπος που κατάφερε να σκορπίσει τον τρόμο και τον θάνατο στο Μάντσεστερ Αρένα ονομάζεται Σαλμάν Αμπέντι και είναι Βρετανός υπήκοος και πρόσωπο που είχε απασχολήσει τις αρχές, 

Πριν όμως φτάσει στο σημείο να γίνει άγγελος θανάτου, ήταν ένα συνηθισμένο αγόρι, που περνούσε τις ώρες του με τους φίλους του, έβγαζαν φωτογραφίες στις παραλίες τις Λιβύης, έπαιζε ποδόσφαιρο στο ίδιο γήπεδο όπου παίζουν και τα τσικό της αγαπημένης του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάπνιζε (όπως πολύ συνομήλικοί του άλλωστε) μαριχουάνα. 

Τίποτα δεν έδειχνε τι επρόκειτο να συμβεί.

Ακόμα τρεις συλλήψεις

Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Τετάρτης (24.05.2017) έγινε γνωστό ότι η βρετανική αστυνομία προχώρησε σε άλλες τρεις συλλήψεις, που σχετίζονται με την επίθεση στο Manchester Arena. Και αυτή τη φορά οι συλλήψεις έγιναν στο Νότιο Μάντσεστερ.

Μάλιστα, ο Guardian αναφέρει και τα ονόματα των συλληφθέντων. Όλα έγιναν στις 02:30 τα ξημερώματα, όταν γείτονες είπαν πως άκουσαν φωνές και είδαν 12 πάνοπλους αστυνομικούς να μπαίνουν σε ένα σπίτι. Ο Omar Al Faqhuri, που ζει δίπλα από το σπίτι όπου έγινε η έφοδος είπε ότι οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα περίπου στα 45, που ονομάζεται Adel Forjani αλλά και τον γιο του.

Η οικογένεια του συλληφθέντα, κατάγεται από τη Λιβύη όπως κι εκείνη του Αμπέντι και μένουν στο Μάντσεστερ και στο συγκεκριμένο σπίτι εδώ και 15 χρόνια. Σύμφωνα με τον Al Faqhuri, οι αστυνομικοί φώναζαν δυνατά ακόμα και μετά την πρώτη σύλληψη και μέχρι η υπόλοιπη οικογένεια να εξαφανιστεί. Ο Forjani έμενε στο σπίτι αυτό με τη γυναίκα, τον μεγάλο τους γιο που είναι φοιτητής, την κόρη τους και άλλους δυο γιους τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μεγάλη Βρετανία είναι σε συναγερμό και το επίπεδο ασφάλειας είναι το πιο υψηλό. Μάλιστα, η Τερέζα Μέι έχει βγάλει χιλιάδες αστυνομικούς αλλά και τον στρατό στους δρόμους 

Πηγή: Newsit.gr

Διαβάστε επίσης