Πίνακες ζωγραφικής... ομορφαίνουν το ισόγειο του πολυώροφου κτιρίου του Γενικού Νοσοκοκομείου "Αγ. Ανδρέας" - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«ΕΝτέχνως θεραπεύειν»

Το Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας και η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας σχεδίασε , διοργάνωσε και υλοποίησε τη δράση εικαστικής παρέμβασης: «ΕΝτέχνως θεραπεύειν» με θέμα τα δικαιώματα των ασθενών σύμφωνα με την ευρωπαϊκή χάρτα δικαιωμάτων.

Με την εικαστική αυτή παρέμβαση που κοσμεί το ισόγειο του ανακαινισθέντος πολυωρόφου κτιρίου στοχεύουμε αφενός, στην γνώση των ασθενών για τα δικαιώματά τους μέσω της τέχνης που γίνεται πιο εύληπτη και αφετέρου, να παραθέσουμε  την καλλιτεχνική έμπνευση ως αντίδοτο στην αγωνία και τον φόβο που γεννά η ασθένεια.

img_5360.jpg

img_5314.jpg

Η εικαστική αυτή παρέμβαση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία  των πατρινών καλλιτεχνών: Χρήστου Κατσίγιαννη, Τίνας Κόντογλη, Ιωάννη Κυλπάση, Παναγιώτας Σφακιανάκη, Χριστόφορου Τσίφα & Παναγιώτη Φερεντίνου,  τους οποίους προσκαλέσαμε να δημιουργήσουν τα έργα τους  εθελοντικά και να τα προσφέρουν  στο νοσοκομείο μας.

3_1.jpg

img_5321.jpg

Αρωγούς σε αυτή μας την προσπάθεια, είχαμε  τους:  Med frigo Α.Ε, Elite Πατραική Χαρτοποιία Α.Ε, ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε, ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε, ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ Α.Β.Ε.Ε, Hobby place, ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟ, ΜΑΧΡΩ Α.Ε, Φωτογραφείο Λάμπρος Λογοθέτης, Ψητοπωλείο Μασασούρας,  Lithos -  Εταιρεία Γραφικών Τεχνών,  Γεώργιο Σκόνδρα Φιλόλογο & Τερέζα Αμπατάγγελου – Σινιγάλια καθηγήτρια Αγγλικών, οι οποίοι  μας συνέδραμαν και τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς.