Ο στρατός βγήκε στους δρόμους του Λονδίνου - Βαριά οπλισμένοι στρατιώτες, έτοιμοι για όλα

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ

Λίγες μόνο ώρες μετά την απόφαση της Τερέζα Μέι για «κάθοδο» του στρατού στους δρόμους, οι πρώτοι στρατιώτες έκαναν την εμφάνισή τους στο Λονδίνο.

Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ Αρένα τη Δευτέρα, που στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους, η Βρετανία ζει υπό καθεστώς τρόμου. Με απόφαση της κυβέρνησης το επίπεδο συναγερμού για νέα τρομοκρατική επίθεση ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς οι Αρχές εκτιμούν ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκδηλωθεί νέα επίθεση.

Στο ίδιο πλαίσιο τρόμου, η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αποφάσισε να αναπτύξει στρατιώτες σε κεντρικά σημεία σε όλη τη Βρετανία, ιδίως δε στο Λονδίνο. Ετσι, οι στρατιώτες ήδη παίρνουν θέσεις στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, την Ντάουνινγκ Στριτ, το Παλάτι του Γουεστμίνστερ και σε πρεσβείες.

Υπολογίζεται ότι στους δρόμους σε όλη τη Βρετανία θα βρίσκονται 984 βαριά οπλισμένοι και έτοιμοι για όλα στρατιώτες, που θα συνδράμουν τους ένοπλους αστυνομικούς που ήδη περιπολούν.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 2003 που ο στρατός κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της Μεγάλης Βρετανίας. Τότε, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, άρματα μάχης είχαν βρεθεί στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου υπό τον φόβο τρομοκρατικής απειλής.