Καλοκαιρινό μακιγιάζ: Όσα πρέπει να αποφύγεις

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το καλοκαίρι το δέρμα μας παίρνει σοκολατένιο χρώμα και τα προιόντα που χρησιμοποιούμε είναι διαφορετικά από ότι τον χειμώνα. Από καμία γυναικεία τσάντα δεν λείπει η τερακότα ενώ τα πιο ροζ χρώματα πρέπει να  αποτελέσουν παρελθόν. Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα 3 don’ts όπως μας αποκάλυψαν κορυφαίοι μακιγιέρ.

1.Μην χρησιμοποιείς πούδρα. H πούδρα στεγνώνει το δέρμα μας και «σπάει» με την ζέστη. Μπορείς να αντικαταστήσεις την πούδρα με ένα makeup που περιέχει και αντιηλιακή προστασία ώστε να είναι καλυπτικό αλλά και λαμπερό ταυτόχρονα. Αν δεν ξέρεις τι ταιριάζει περισσότερο στην επιδερμίδα σου μπορείς να ζητήσεις από το ανάλογο κατάστημα που θα επισκεφθείς δείγματα προϊόντων.

2.Πάρε ένα πιο σκούρο χρώμα concealer. Το πολύ ανοιχτό χρώμα στο concealer έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό και θα φαίνεται πολύ ψεύτικο.  Διάλεξε ένα προϊόν 2,3 τόνους πιο σκούρο ώστε να ταιριάζει με το υπόλοιπο μακιγιάζ και να μην γκριζάρει όταν το απλώνεις.

3.Ξέχνα το ροζ ρουζ! Οι ροζ αποχρώσεις του ρουζ είναι αυστηρά και μόνο για τους κρύους μήνες του χειμώνα που ο ήλιος δεν είναι και τόσο φωτεινός.  Αυτόματα, οι συγκεκριμένοι τόνοι, δίνουν την αίσθηση του πολικού ψύχους και σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζουν με το ηλιόλουστο καλοκαίρι. Ακόμη κι αν το μακιγιάζ σου είναι σε ροζ τόνους, το ρουζ δεν πρέπει να είναι. Μπορείς άνετα να το αντικαταστήσεις με μια τερακότα.

 

Διαβάστε επίσης