Δυτική Αχαΐα: "Πεθαίνουν πρόβατα, ξεραίνονται ελιές, σαπίζουν οι καλλιέργειες" - Στον εισαγγελέα για τη Μαλιαγκού - Καταγγελία για μεγάλη περιβαλλοντική ρύπανση - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

κινητοποιήσεις από τοπικές κοινότητες, δήμο και συλλόγους

Μια εικόνα χίλιες λέξεις.

Μεγάλη οικολογική καταστροφή στο Ρέμα της Μελιαγκού! Καταγγέλλει η Τοπική Κοινότητα Άνω Αλισσού. 

Σήμερα το πρωί όπως περιγράφει η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άνω Αλισσού Αχαΐας, Ελένη Μπεζεριάνου, μηχανήματα του δήμου καθάρισαν το ρέμα. "Αυτό που αντικρίσαμε δεν περιγράφεται. Το ρέμα γεμάτο απόβλητα και λάδια. Όλα επικίνδυνα. Γι αυτό πεθαίνουν πρόβατα,ξεραίνονται ελιές, σαπίζουν οι καλλιέργειες", συμπληρώνει η κ. Μπεζεριάνου. 

Σύμφωνα με την πρόεδρος της ΤΚ, ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάστης Ραυτακόπουλος.

"Όλοι μαζί ο Δήμος, οι κοινότητες, οι σύλλογοι θα αποφασίσουμε για τις περαιτέρω ενέργειες, ώστε να καθαριστεί το Ρέμα από την Περιφέρεια και να σταματήσει αυτή η οικολογική καταστροφή από όπου και άν προέρχεται. Θα ενημερωθεί και ο Εισαγγελέας. Πριν από μέρες είχε έλθει και η Υγειονομική Υπηρεσία. Πιστεύω ότι θα έχει πάρει δείγμα και θα μας απαντήσει τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα. Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι είναι ένα μικρό μέρος από το Ρέμα που καθάρισε ο Δήμος. Άλλα μηχανήματα πιο μεγάλα με άλλες δυνατότητες απαιτούνται για  γίνει σωστή η δουλειά . Και αυτό πρέπει να γίνει από την Περιφέρεια. Πιστεύω η Περιφέρεια να ανταποκριθεί σε αυτό το μεγάλο ζήτημα που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια τώρα", καταλήγει η πρόεδρος της ΤΚ Άνω Αλισσού Ελένη Μπεζεριάνου.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ Ι. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ