Νίκος Καραθανασόπουλος: Συνδεδεμένες με τη νέα αντιλαϊκή επίθεση οι αποφάσεις του Eurogroup

«Θα είναι μια ρύθμιση επώδυνη για τον λαό»

Την εκτίμηση ότι «η συζήτηση και οι όποιες αποφάσεις του Eurogroup θα είναι συνδεδεμένες με τη νέα αντιλαϊκή επίθεση» διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Το Eurogroup γίνεται την επόμενη ημέρα από την ψήφιση του νέου μνημονίου, του 4ου μνημονίου ή της επέκτασης [...] Μια νέα επίθεση απέναντι στον λαό, η οποία κλιμακώνεται τα επόμενα χρόνια με τα νέα μέτρα μειώσεων των συντάξεων, του αφορολόγητου, τη νέα φοροεπιδρομή. Από αυτή την άποψη, η συζήτηση και οι όποιες αποφάσεις του Eurogroup θα είναι συνδεδεμένες με τη νέα αντιλαϊκή επίθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραθανασόπουλος, επισημαίνοντας πως «η όποια αισιοδοξία της κυβέρνησης για τη ρύθμιση του χρέους δεν πρόκειται να σημαίνει ανακούφιση για τα λαϊκά στρώματα».

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση του χρέους, σχολίασε πως «θα είναι μια ρύθμιση επώδυνη για τον λαό» που «δεν πρόκειται να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική αλλά θα την κλιμακώσει» και «επί της ουσίας θα είναι ένας ακόμη σταθμός στην αγωνιώδη προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να διαμορφωθεί το κατάλληλο έδαφος για την καπιταλιστική ανάπτυξη».

Ερωτηθείς εάν συμφωνεί με το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές, ο κ. Καραθανασόπουλος απάντησε: «Μακάρι τα προβλήματα της χώρας να λύνονταν με εκλογές. Αυτό το οποίο, όμως, έχει επιβεβαιωθεί είναι ότι όποιες εναλλαγές των κυβερνήσεων και η λογική του μικρότερου κακού αποτελούν επί της ουσίας την προσπάθεια που κάνει συνολικά το σύστημα να κρατήσει τον λαό εγκλωβισμένο σε μια αδιέξοδη, βαθιά αντιλαϊκή πολιτική και να επιλέγει απλώς και μόνο ποιος θα είναι στην εκάστοτε διακυβέρνηση της χώρας».

Σε ερώτηση δε για την προοπτική συνεργασιών του ΚΚΕ με άλλα κόμματα, είπε πως αυτό που θέλει το ΚΚΕ είναι μια κοινωνική συμμαχία και εξήγησε: «Αυτή η κοινωνική συμμαχία και η οργάνωση της πάλης του λαού θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για συνολικότερες ρήξεις και ανατροπές. Από τη στιγμή που τα κόμματα που υπάρχουν σήμερα στην πολιτική ζωή του τόπου προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον λαό δεν υπάρχει περιθώριο καμιάς απολύτως συνεργασίας μ' αυτά τα κόμματα που είτε προσπαθούν να υπηρετήσουν είτε να εξωραΐσουν ένα βάρβαρο σύστημα».

Διαβάστε επίσης