Σημαντικές περικοπές στο μισθολόγιο της ΕΛ.ΑΣ. καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

Με την ψήφιση του 4ου Μνημονίου

Ανακοίνωση σχετικά με τις περικοπές που θα γίνουν στο μισθολόγιο της Αστυνομίας με την ψήφιση των νέων μέτρων, εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας.

2017-05-18_03.40.09.jpg

Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Με την χθεσινοβραδινή ψηφοφορία έγινε νόμος του κράτους το 4ο Μνημόνιο το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, περικοπές συντάξεων, μείωση αφορολόγητου και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Θα επηρεάσει τις ζωές περισσότερων από ένα εκατομμύριο συνταξιούχων, οι οποίοι θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται, ενώ θα αδειάσει τις τσέπες των ελευθέρων επαγγελματιών που θα δουν τις εισφορές να αυξάνονται κι άλλο. Επίσης, θα υπάρξει περαιτέρω περικοπή του ΕΚΑΣ και άλλων κοινωνικών επιδομάτων.

Μαζί με όλους τους πολίτες που πλήττονται, το 4ο Μνημόνιο φέρνει και νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο στην Ελληνική Αστυνομία με σημαντικές περικοπές αποδοχών, ενώ οι αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας έχουν αποφασίσει εδώ και καιρό την πλήρη αντισυνταγματικότητα όλων των μειώσεων που έχουν ήδη επιβληθεί και την επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα του 2012.

Ακόμα αναφέρεται ότι η απόφαση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων μία ημέρα πριν την ψήφιση του, έκρινε αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις του 4ου Μνημονίου σχετικά με τις συντάξεις αλλά και το νέο μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας.

Παρόλα αυτά οι Βουλευτές που συναποτελούν την κυβερνητική πλειοψηφία υπερψήφισαν όλες τις διατάξεις. Η ΕΑΥΑ κατά την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας και προ της ψηφοφορίας, ήρθε σε επαφή με όλους τους Βουλευτές Αχαΐας, αυτοπροσώπως ή τηλεφωνικά ή μέσω κομματικών επιτροπών ή μέσω συνεργατών τους και τους ενημέρωσε όλους και πλήρως για την αντισυνταγματικότητα του νέου μισθολογίου. Δυστυχώς όμως χθες οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Αναγνωστοπούλου Αθανασία, Σπαρτινός Κωνσταντίνος και Ριζούλης Ανδρέας υπερψήφισαν και αυτοί το σύνολο των διατάξεων. Αντίθετα όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης της Αχαΐας όπως και μας είχαν δηλώσει το καταψήφισαν.

Παράλληλα την 17/5/2017 η ΕΑΥΑ συμμετείχε στην μεγαλειώδη από παλμό και αγανάκτηση Πανελλαδική Ένστολή Διαμαρτυρία της ΠΟΑΣΥ στην Αθήνα, έξω από την Βουλή και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας ενημερωθήκαμε για δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τόσκα Νικολάου ότι μισθολογικές στρεβλώσεις του νέου ειδικού μισθολογίου θα τύχουν αντικείμενο επεξεργασίας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας, ενώ δόθηκαν διαβεβαιώσεις για την άρση του πλαφόν της αποζημίωσης για την εργασία πέραν του πενθημέρου και επαναφορά της διαδικασίας χορήγησής της στο υφιστάμενο καθεστώς, την χορήγηση του μηνιαίου επιδόματος παραμεθορίου ύψους 100€ και στα Σώματα Ασφαλείας, την χορήγηση του επιδόματος εξομάλυνσης το οποίο ενσωματώνεται στο νέο επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και στους διαζευγμένους που δεν έχουν την  επιμέλεια των τέκνων, την προσμέτρηση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας και των ετών σπουδών στα μισθολογικά κλιμάκια με την προϋπόθεση ότι οι εν λόγω χρόνοι έχουν αναγνωριστεί μέχρι την 31-12-2016 και την κατάργηση του κατώτερου πλαφόν στις νυχτερινές ώρες εργασίας.

Παρόλα αυτά το Συνδικαλιστικό Αστυνομικό Κίνημα παραμένει αταλάντευτο σε έναν και μοναδικό σκοπό, την πλήρη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων των Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας και την κατάργηση όλων των νομοθετημάτων που καταρράκωσαν το ηθικό των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας". 

Διαβάστε επίσης