Ενημερωτική Εκδήλωση (Multiplier Event) στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου ECMYNN

Enhancing Competences to Meet Young ’s NEETs Needs

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΑΤΟΜ (www.atom.edu.gr)  στα πλαίσια της συμμετοχής του στο έργο ECMYNN – Enhancing Competences to Meet Young ’s NEETs Needs (KA2 Strategic partnership Youth in Action) διοργανώνει Ενημερωτική Εκδήλωση με τίτλο: «Ευκαιρίες ένταξης νέων ανέργων στην αγορά εργασίας-Απολογισμός έργου ECMYNN», την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 από τις 17.00 μ.μ. έως τις 20.00 μ.μ., στο χώρο του Διεπιστημονικού Κέντρου Άτροπος (Σαχτούρη 23, Πάτρα) το οποίο αφορά Νέους 18-29 ετών οι οποίοι βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, κατάρτισης και εκπαίδευσης (NEETS), φοιτητές και εκπρόσωπους φορέων που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο ζήτημα

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο κος Θεοδωρόπουλος Δημήτριος, εκπροσωπώντας το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Atom, θα κάνει ένα απολογισμό του ευρωπαϊκού έργου ECMYNN, και θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα από μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε άνεργους νέους στο Δ. Πατρέων.

Επίσης η ομάδα της ΑΜΚΕ InterMediaKT, στα πλαίσια της επετείου από τα 30 χρόνια του Erasmus+, θα μας παρουσιάσει ευκαιρίες για νέους για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό,  να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους και να διευρύνουν τις πιθανότητες εύρεσης εργασίας.

Τέλος οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ένα πολύ ενδιαφέρον βιωματικό εργαστήριο, με την καθοδήγηση της κας Σακκούλη όπου όπως αναφέρει η ίδια: «θα επεξεργαστούμε τα μηνύματα που εκπέμπουμε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης και θα προετοιμαστούμε για τη βέλτιστη επικοινωνία μας με τους υποψηφίους εργοδότες. Συνήθως αυτά "που φέρνουμε μαζί μας" σε μια τέτοια εμπειρία, αφορούν σε δικούς μας συστημικους παράγοντες. Θα επιχειρήσουμε να ανακαλύψουμε τους παράγοντες αυτούς και να επεξεργαστούμε το πως θα λειτουργήσουν θετικά».

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι Δωρεάν. Σ’ όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν  πιστοποιητικά παρακολούθησης.

 

 

 

 

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

17.00 – 17.15: Καλωσόρισμα – Εισαγωγή

17.15 – 17.45:  Απολογισμός έργου ECMYNN-Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας σε άνεργους νέους στο Δ. Πατρέων

 Δημήτριος Θεοδωρόπουλος, Κοινωνικός Λειτουργός, ΜSc στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας

17.45– 18.15: Erasmus+ Youth: 30 χρόνια ευκαιρίες για την βελτίωση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας των νέων

InterMediaKT Team

18.15-18.30: Διάλειμμα

18.30 – 19.30: «Μαθαίνω πώς να προετοιμάσω τον εαυτό μου για μία συνέντευξη» (Βιωματικό Εργαστήριο)

Ζωή Σακκούλη Κοινωνική Λειτουργός – MSc στην Εκπαίδευση Ενηλίκων

19.30 – 19.45: Ερωτήσεις-Συζήτηση-Συμπεράσματα

 

Πληροφορίες/Έγγραφες  στο τηλ 2610222612 (κος Θεοδωρόπουλος) και στο [email protected]