Οι Γεύσεις των Καλαβρύτων στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση»

απο αύριο μέχρι την Κυριακή

Από αύριο, Πέμπτη, 18 Μαΐου, το απόγευμα, που γίνονται τα εγκαίνια, μέχρι και την Κυριακή, 21 Μαΐου, το απόγευμα, ο Δήμος Καλαβρύτων, με τη γαστρονομία, τον τουρισμό και τον πολιτισμό του, θα βρίσκεται στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, όπου διεξάγεται η καταξιωμένη, πανελλήνια έκθεση «Ελλάδος Γεύση». Στην έκθεση αυτή, ο Δήμος θα φιλοξενείται στο Κτίριο Β και, συγκεκριμένα, στο περίπτερο με αριθμούς 15-17.

Στο περίπτερο αυτό, θα εκτίθενται για τις επόμενες τρεις ημέρες , με διαφημιστικό υλικό και μπάνερ, οι επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου Καλαβρύτων (το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, η ΑΧΑΪΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., το Σπήλαιο Λιμνών Καστριών, το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού- Βουραϊκού), καθώς και αγνά, τοπικά, παραδοσιακά καλαβρυτινά προϊόντα και γεύσεις, τα οποία προσέφεραν οι επιχειρήσεις, οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες του Δήμου μας, οι οποίοι, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, που είχαμε δημοσιοποιήσει ήδη από τις 25 Απριλίου 2017.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και προσέφεραν προϊόντα και διαφημιστικό υλικό, για να το εκθέσουν, δωρεάν, στο περίπτερο του Δήμου, οι παρακάτω επιχειρήσεις:

Για γαλακτοκομικά προϊόντα: Ο Αγροτογαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, ο Αριστείδης Μενεγάτος (Καλάβρυτα) και ο Παναγιώτης Μηλιτσόπουλος (Κλειτορία).

Για μελισσοκομικά προϊόντα: Οι, Δημήτριος Μεντζέλος (Κλειτορία), Βασίλης Κουτρουλάκης (Κλειτορία), Πραξιτέλης Καζαντζής (Άνω Λουσσοί), Νικόλαος Σούκας- Μελισσοκομία «Χελμός» (Άνω Λουσσοί) και Ευσταθια Γκουβέρου- Μουγκοπέτρου (Σειρρές).

Για παραδοσιακά ζυμαρικά: Οι, Παρασκευή Γούσα- Τσεγρένη (Καλάβρυτα), Στέλιος Αλεξόπουλος (Καλάβρυτα), Αθανάσιος Τάγαρης (Καλάβρυτα).

Για πέστροφες: Οι, Καραμάνου- Ράπανου, Θεοδώρου, Γεωργία «Πλανήτερος» και ο Παναγιώτης Ρηγόγιαννης, από το Πλανητέρο.

Για παραγωγή μανιταριών: Ο Ευθύμιος Μενύχτας «Μανιτάρια Βλασίας» από τα Μενυχτέικα της Κάτω Βλασίας.

Για τσάι και ρίγανη: Ο Θωμάς Σιώνης Καλάβρυτα- Αυχένας Μεγάλου Σπηλαίου στην Επαρχιακή Οδό Μεγάλου Σπηλαίου- Διακοπτού.

Για παραδοσιακά γλυκά κουταλιού και είδη ζαχαροπλαστικής: Οι, Χαρίλαος Ερμείδης, Χρήστος Αβραμόπουλος- Θεόδωρος Τζουράς, από τα Καλάβρυτα.

Για κρέατα: Οι, Μαρία Παυλοπούλου- «Σπερχος» (Καλάβρυτα) και Δημήτρης Μπάλιος (Σκεπαστό).

Για παραδοσιακό, αγνό, τοπικό κρασί: Το Οινοποιείο «ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ», Άνω Διακοπτό.

Ο σεφ, Γιώργος Μανίκας, από «Το Σπίτι της Μαριώς», θα παρασκευάσει εκλεκτά, καλαβρυτινά εδέσματα, το Σάββατο, 18 Μαΐου, από τις 3 μέχρι τις 5, στον κεντρικό χώρο της έκθεσης, καθώς και όλες τις μέρες στο περίπτερο του Δήμου.

Τη συγκέντρωση των προσφερόμενων προϊόντων, την οργάνωση και το συντονισμό των παραγωγών και επαγγελματιών του Δήμου μας, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και προσέφεραν, είχε, ο βοηθός Δημάρχου Καλαβρύτων, Νίκος Μαγκαφάς, με τη συνδρομή της ειδικής συμβούλου του Δημάρχου, Χρύσας Παπαδάτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα Καλάβρυτα, η κεντρική τους πλατεία, τα αγνά, παραδοσιακά φαγητά, η γαστρονομία, το κέφι, το τραγούδι και ο πολιτισμός των Καλαβρύτων αποτελούν το κεντρικό διαφημιστικό σποτ της Έκθεσης «Ελλάδος Γεύση», με το οποίο, ανοίγει η ιστοσελίδα της έκθεσης «Ελλάδος Γεύση» και το οποίο παρουσιάζεται, «παίζει», εδώ και είκοσι, περίπου, ημέρες, σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, τον τύπο και τα λοιπά μέσα ενημέρωσης. Επίσης, φωτογραφικό υλικό και συνοπτική παρουσίαση του Δήμου, είναι αναρτημένη, πολύ ψηλά, στην ιστοσελίδα της έκθεσης «Ελλάδος Γεύση».

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, με την ευκαιρία της αυριανής έναρξης της έκθεσης «Ελλάδος Γεύση» και της συμμετοχής του Δήμου Καλαβρύτων και των παραγωγών και επαγγελματιών του σε αυτή, δήλωσε:

«Οι γεύσεις, ο πολιτισμός, ο τουρισμός και η γαστρονομία του Δήμου Καλαβρύτων, από αύριο θα βρίσκονται στη μεγάλη, πανελλήνια, έκθεση «Ελλάδος Γεύση», στο εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Η προβολή, ανάδειξη και διαφήμιση των εξαιρετικών, αγνών, τοπικών, γεωργικών, κτηνοτροφικών, μελισσοκομικών και άλλων προϊόντων, η στήριξη των παραγωγών και των επαγγελματιών μας και η ενίσχυση και προώθηση των ιστορικών, αρχαιολογικών, θρησκευτικών, φυσικών, αναπτυξιακών και τουριστικών αξιοθέατων και υπηρεσιών της περιοχής μας, αποτελεί προτεραιότητα και συνεχή επιδίωξη του Δήμου Καλαβρύτων και εμού προσωπικά και γι’ αυτό ο Δήμος μας- παρά τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διάγουμε- ανέλαβε το κόστος της συμμετοχής, καθώς και την οργάνωση, τον συντονισμό και την προετοιμασία της συμμετοχής, μεγάλου αριθμού, εκθετών- παραγωγών και επαγγελματιών του Δήμου μας, στο περίπτερο του Δήμου Καλαβρύτων.

Θέλω να ευχαριστήσω, τις επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου μας και τις διοικήσεις τους και το προσωπικό του, όλους τους επιχειρηματίες, παραγωγούς και επαγγελματίες του Δήμου μας, που προσέφεραν τα προϊόντα τους, για να εκτεθούν, καθώς και τον βοηθό Δημάρχου Καλαβρύτων, Νίκο Μαγκαφά και την ειδική σύμβουλο, Χρύσα Παπαδάτου, για το συντονισμό, της όλης προσπάθειας.

Είμαι βέβαιος, ότι, το κόστος της συμμετοχής, που αναλάβαμε, «αξίζει τον κόπο» και θα αποδώσει πολλαπλασιαστικά οφέλη στο Δήμο μας, τις επιχειρήσεις του, στους παραγωγούς και τους επαγγελματίες του.

Εύχομαι, μεγάλη επιτυχία, στη σημαντική έκθεση «Ελλάδος Γεύση».