Ενστάσεις για την αντιδρόμηση Κορίνθου και Κανακάρη από την παράταξη Πατούχα, με σύμφωνους και εντός της δημοτικής αρχής- "Μπορούμε με ελάχιστο κόστος να αλλάξουμε τα πράγματα"

"Αν κάνουμε λάθος, τότε το κόστος θα είναι πολλαπλάσιο"

Με επιστολή του προς το Δήμαρχο της Πάτρας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανυπότακτη Πολιτεία" Χρήστος Πατούχας του ζητάει να επανεξετάσει το θέμα της αντδρόμησης των οδών Κορίνθου και Κανακάρη. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του tempo24.gr η άποψη αυτή βρίσκει σύμφωνα και κάποια εκ των μελών της δημοτικής αρχής, ιδίως στο σκέλος που αφορά την  εξοικονόμηση δαπάνης.

Η επιστολή Πατούχα η οποία επιχειρεί να ανοίξει ξανά την αντζέντα σε σχέση με το μεγάλο έργο της αντιδρόμησης των οδών, σε μια περίοδο κατά την οποία αυτό βαίνει προς την ολοκλήρωσή του, αφήνει ανοικτό διάπλατα το ενδεχόμενο της πεζοδρόμησης της Μαιζώνος και  έχει ως εξής:

"Βρισκόμαστε λίγο πριν την ολοκλήρωση δύο σημαντικών, και πολύ ταλαιπωρημένων, τεχνικών έργων, της ολοκλήρωσης της Μικρής Περιμετρικής και της διάνοιξης της Κανακάρη. Ο στόχος είναι με την χρήση των έργων αυτών, να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών και αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση του κυκλοφοριακού φόρτου στο κέντρο της πόλης.

Εκτιμούμε, ότι με την λειτουργία της Μικρής Περιμετρικής, όλη η κίνηση των Ανατολικών και Νότιων Συνοικιών προς Αθήνα, Πανεπιστήμιο, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, θα διοχετευτεί εκεί δημιουργώντας αποφόρτιση των οδών Γούναρη και Γερμανού, σημαντική αποφόρτιση της διέλευσης από το Ιστορικό κέντρο.

Η πλήρης διάνοιξη της Κανακάρη, αίτημα χρόνιο της πόλης εδώ και δεκαετίες, ολοκληρώνει σε σημαντικό βαθμό τους παράλληλους με το παραλιακό μέτωπο οδικούς άξονες και η χρήση της, θα συμβάλλει σημαντικά στις κυκλοφοριακές ανάγκες.

Αυτό, για το οποίο κύριε Δήμαρχε, έχουμε ισχυρές επιφυλάξεις, είναι η ορθότητα της αντιδρόμησης της Κορίνθου και της Κανακάρη. Και δεν αναφερόμαστε στην αρχική φυσιολογική αναστάτωση. Αυτή με την πληροφόρηση και την πίστωση χρόνου, θα ξεπεραστεί. Αναφερόμαστε στην ουσία του μέτρου.

Η οδός Κορίνθου, (η παράταξη μας, στην Δημοτική θητεία του κ. Δημαρά, έχει καταθέσει πρόταση για την μετονομασία της σε Κωστή Παλαμά και εξακολουθούμε να συνηγορούμε ένθερμα στην μετονομασία αυτή), είναι πλατύτερος δρόμος και μάλιστα σε όλο της το μήκος από την οδό Κανακάρη. Ιδιαίτερα, στις ώρες της κυκλοφοριακής αιχμής, εκτιμούμε ότι τα ρεύματα εξόδου είναι πολύ μεγαλύτερα από τα ρεύματα εισόδου. Δεν γνωρίζουμε τα τεχνικά στοιχεία, τις μετρήσεις και την φιλοσοφία αυτής της αλλαγής. Εκτιμούμε, ότι ο Πατραϊκός λαός επίσης δεν γνωρίζει καν στην συντριπτική του πλειοψηφία, τις επικείμενες αλλαγές. Είναι επομένως περιττό να αξιολογήσουμε, αν συναινεί στις αλλαγές αυτές. Επιπλέον, θα εξοικονομούσαμε σημαντική δαπάνη, που θα απαιτηθεί για την αλλαγή της σήμανσης, των φωτεινών σηματοδοτών κλπ.

Κύριε Δήμαρχε, στην παρούσα φάση, αν οι ισχυρισμοί μας είναι βάσιμοι, μπορούμε με ελάχιστο κόστος να αλλάξουμε τα πράγματα. Αν κάνουμε λάθος, τότε το κόστος θα είναι πολλαπλάσιο.

Εννοείται, η θέση μας αυτή, δεν εμποδίζει την πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος.

Με κάθε τιμή

Για την Ανυπότακτη Πολιτεία, Χρήστος Πατούχας, Δημοτικός Σύμβουλος".

Διαβάστε επίσης