Τι θα γίνει στο Λάππα με το νερό; Ποια λύση προτάθηκε ως προσωρινή

στην ανοιχτή συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου

Έντονη συζήτηση έγινε το βράδυ της Παρασκευής στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Μετοχίου με θέμα το νερό στο Λάππα, την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος της ΤΚ Μετοχίου Λευτέρης Ιωσηφίδης.

Στην ανοιχτή συνεδρίαση συμμετείχαν ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δυμαίων Χρήστος Σκάγιας, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Σπύρος Τραχάνης, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Γκοτσόπουλος, η πρόεδρος της ΚΕΔΔΥ Πατρούλα Κοκκίνη,  ο βοηθός δημάρχου για την περιοχή, Άγγελος Διακάτος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Γκοτσούλιας, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Κουνάβης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλέκος Θανόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λάππα «Μελισσάνθη» Βάσω Λαγού και κάτοικοι της περιοχής.

Κοινή συνισταμένη, το μεγάλο πρόβλημα με το νερό, τις διακοπές και τη λάσπη που τρέχεις στις βρύσες, περισσότερο από 30 χρόνια. Οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στην οικονομική αιμορραγία να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό ακόμα και για το μπάνιο τους. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο συνολικό προγραμματισμό της δημοτικής αρχής για έργα που θα εξαλείψουν τα προβλήματα λειψυδρίας σε όλες τις περιοχές του δήμου, ενώ ακούστηκαν και προτάσεις για νέες μεθόδους άντλησης υδάτων που μπορεί να υιοθετηθούν. Επίσης, για μια ακόμη φορά, όπως και στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος το πρωί της ίδιας ημέρας, ακούστηκε το πρόβλημα που προκαλούν οι δολιοφθορές στις γεωτρήσεις που υδρεύουν το Λάππα.

Σε πολλές περιπτώσεις οι συζητήσεις ήταν έντονες με τους πιο ψύχραιμους να παρεμβαίνουν «πυροσβεστικά». Όπως ειπώθηκε αλλά και όπως έχει κάνει γνωστό ο δήμος, το Λάππα υδρεύεται από δύο γεωτρήσεις, οι οποίες όμως λόγω της αύξησης του πληθυσμού (και λόγω των εργατών γης), δεν επαρκούν. Παράλληλα, ακούστηκε και το πρόβλημα που παρατηρείται στο έδαφος, με τα γεωλογικά φαινόμενα να εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία των γεωτρήσεων. Τον λόγο πήραν όλες οι δημοτικές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου.

Μετά τις τοποθετήσεις όλων των πλευρών, αποφασίστηκε ως προσωρινή λύση, η ενοικίαση νέας γεώτρησης μέχρι να βρεθεί οριστική λύση. Παρόλα αυτά, οι κάτοικοι έφυγαν «μουδιασμένοι» και από αυτή τη συζήτηση. Εκτιμούν ότι για ένα ακόμη καλοκαίρι θα έχουν πάλι σοβαρό πρόβλημα με το νερό. Άλλωστε ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής, απαντώντας στις ερωτήσεις για το ακανθώδες για τον δήμο, ζήτημα του νερού, είπε ότι και αυτό το καλοκαίρι θα υπάρχουν προβλήματα με τη δημοτική αρχή να εξαντλεί όλες τις δυνατότητες, να περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό.

Διαβάστε επίσης