«Γέφυρα σωτηρίας για την “Ελπίδα”»- H Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης Caretta caretta από το λιμάνι της Πάτρας

Το τραυματισμένο ζώο δεν κολυμπούσε φυσιολογικά

Με επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta που εντοπίστηκε στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας.

Χθες Τετάρτη 10 Μάϊου το πρωί ενημερώθηκε ο περιβαλλοντολόγος Διονύσης Μαμάσης (επιστημονικός υπεύθυνος παρακολούθησης θαλάσσιας χελώνας Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς 2015-2016) ότι στο βόρειο λιμάνι βρίσκεται τραυματισμένη χελώνα.

Το τραυματισμένο ζώο δεν κολυμπούσε φυσιολογικά.  Ήταν φανερά αδύναμο, εξαντλημένο στις κινήσεις και με εμφανή τραύματα στο κρανίο όπου αποδείκνυαν τον εσκεμμένο τραυματισμό.

Άμεσα στήθηκε με την βοήθεια ενεργών πολιτών, με φουσκωτό σκάφος (ιδιώτης) και το λιμενικό γέφυρα σωτηρίας για την μεταφορά της από το λιμάνι στα ΚΤΕΛ Αχαΐας και την αποστολή της με λεωφορείο στην Αθήνα.

Ήδη η χελώνα βρίσκεται στο Κέντρο Διάσωσης Περίθαλψης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα Αττικής όπου νοσηλεύεται με ορό και με φαρμακευτική-κτηνιατρική περίθαλψη ενώ πραγματοποιήθηκε και ακτινογραφία.

Η θαλάσσια χελώνα φέρει πλέον το όνομα «ΕΛΠΙΔΑ». Το όνομα το έδωσαν συμβολικά οι μαθητές της Β2΄τάξης του 18ου δημοτικού σχολείου Πατρών που συμμετέχουν σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα «Στα ίχνη της θαλάσσιας χελώνας…». Οι μαθητές επέλεξαν αυτό το όνομα ευχόμενοι να αναρρώσει και να θεραπευτεί πλήρως επιθυμώντας να είναι παρόντες σε παραλία της Πάτρας στην απελευθέρωση και επιστροφή της στη θάλασσα.

Διαβάστε επίσης