Ανάσα ανακούφισης στις Βρυξέλλες από την επικράτηση Μακρόν

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣΚ ΚΑΙ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Ανάσα ανακούφισης εξέπνευσαν στις Βρυξέλλες μετά τις πρώτες προβλέψεις  των Γαλλικών εκλογών που δείχνουν νίκη πάνω από 65% του Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σε tweet έγραψε «συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν, συγχαρητήρια στους Γάλλους πολίτες που διάλεξαν την Ελευθερία, την Ισότητα και  την Αλληλεγγύη από την τυραννία των ψεύτικών ειδήσεων».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ σε επιστολή του προς τον Εμανουέλ Μακρόν έστειλε τα συγχαρητήρια από το κολέγιο επιτρόπων και τον ίδιο προσωπικά αναφέροντας πως γνωρίζει ότι «η  καμπάνια ήταν απαιτητική και δύσκολη και συγκρούστηκαν οι ιδέες και τα οράματα της Γαλλίας. Η ιστορία της δημιουργίας της ΕΕ είναι τόσο άμεσα συνδεδεμένη με αυτή της Γαλλίας που η άποψη σας για την θέση της χώρας στην Ευρώπη  στον δημόσιο διάλογο ακούστηκε πέρα από την Γαλλία που έχετε τώρα την ευθύνη να προεδρεύετε».

Ο κ. Γιουνκέρ δήλωσε χαρά «που οι ιδέες που υπερασπιστήκατε- μίας Ευρώπης δυνατής και προοδευτικής που προστατεύει όλους του πολίτες της-  είναι αυτές που η Γαλλία θα ακολουθήσει κατά την διάρκεια της προεδρίας σας σε ότι αφορά το διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης». Ο κ. Γιουνκέρ πρόσθεσε πως «όπως  ξέρετε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται εδώ και δυόμισι χρόνια να χτίσει μία καλύτερη Ευρώπη, μία Ευρώπη που προστατεύει και υπερασπίζεται τους συμπολίτες μας και τους δίνει τα μέσα να αντιδρούν». Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως έχει την ν αποφασιστικότητά  να συνεχίσω αυτή την πολιτική μέχρι το τέλος της θητείας του. «Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας θα είναι καρποφόρα και θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε μαζί τους κοινούς μας στόχους».

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης