Περισσότερα από 200 κρούσματα χολέρας καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Υεμένη

Το μολυσμένο νερό και οι κακές συνθήκες υγιεινής έχουν οδηγήσει στη ραγδαία αύξηση της θανατηφόρας ασθένειας

Περισσότερα από 200 κρούσματα χολέρας έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σανάα, καθώς το μολυσμένο νερό και οι κακές συνθήκες υγιεινής έχουν οδηγήσει στη ραγδαία αύξηση της μετάδοσης της θανατηφόρας αυτής ασθένειας.

Η χολέρα είναι ένας από τους πολλούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι άμαχοι στην Υεμένη, όμως μια γρήγορη εξάπλωση της επιδημίας ενδέχεται να προσθέσει μια νέα διάσταση στην ανθρωπιστική καταστροφή που εκτυλίσσεται στην σπαρασσόμενη από πόλεμο χώρα.

«Τις τελευταίες ημέρες δεχθήκαμε περισσότερους από 200 ασθενείς με χολέρα», δήλωσε μια νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Τζουμχούρι στη Σανάα. «Δύο ασθενείς υπέκυψαν διότι ήταν σε κακή κατάσταση και έφτασαν εδώ πολύ αργά», πρόσθεσε.

Ένας τοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος, ο Khabar, μετέδωσε ότι το Σάββατο καταγράφηκαν 10 θάνατοι σε όλη την Υεμένη, επικαλούμενος πληροφορίες του υπουργείου Δημόσιας Υγείας της χώρας.

Ο Αμπντούλ Χακίμ Χαχλάνι εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε στον ιστότοπο ότι έχουν υπάρχουν τρεις επιβεβαιωμένοι θάνατοι στη Σανάα, τρεις ακόμη στην επαρχία Ιμπ και τέσσερις στη Χοντέιντα.

Η Υεμένη είναι αντιμέτωπη με επιδημία χολέρας από τα μέσα Οκτωβρίου 2016. Από τα συνολικά 23.506 ύποπτα κρούσματα, τα 108 ήταν θανατηφόρα.

Από τον πόλεμο στην Υεμένη έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, ενώ 7,4 εκατομμύρια παιδιά έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας, σχεδόν 2,2 εκατομμύρια είναι υποσιτισμένα και περίπου 462.000 κινδυνεύουν από οξύ υποσιτισμό, σύμφωνα με τη Unicef.

Διαβάστε επίσης