Πάτρα: Η απάντηση του Δήμου στον Καραγκιοζοπαίκτη Κώστα Μακρή

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Με δημόσια επιστολή του ο Καραγκιοζοπαίχτης κ. Κώστας Μακρής κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για πράγματα που δεν ισχύον. Πρόκειται για μια επιστολή που βρίθει ανακριβειών και παραπληροφόρησης" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και συνεχίζει:

"Αναφορικά με το δήθεν "αποκλεισμό" του, αντιφάσκει με την πραγματικότητα, δηλαδή το γεγονός ότι ο ίδιος ο Πολιτιστικός Οργανισμός τον είχε καλέσει από διμήνου να παίξει στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς, με αμοιβή.

Με δική του ευθύνη ματαίωσε την τελευταία στιγμή (Παρασκευή αργά το μεσημέρι) την εμφάνισή του, η οποία είχε ήδη ανακοινωθεί, αφήνοντας ουσιαστικά "ξεκρέμαστο" το Δήμο. Ισχύει ότι οι παραστάσεις Καραγκιόζη στους Παιδικούς Σταθμούς διακόπηκαν, λόγω δυσκολίας που μας μεταφέρθηκε απ’ τους ίδιους τους γονείς για το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Είναι γνωστή η προσπάθεια που κάνει η Δημοτική Αρχή (και με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου) ν' αναδείξει τη λαϊκή τέχνη του Καραγκιόζη (τριήμερο εκδηλώσεων στο τέλος Σεπτέμβρη στο Δημοτικό Θέατρο - όπου συμμετείχε και ο κ. Μακρής με αμοιβή-, προσπάθεια να φτιαχτεί στο πλαίσιο του Εικαστικού Εργαστηρίου και τμήμα Θεάτρου Σκιών, απόφαση τοποθέτηση αναμνηστικής πλακέτας στα Ψηλά Αλώνια κ.α.). Επίσης είναι γνωστή η άδολη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να διευκολύνει την ερασιτεχνική δημιουργία, την πρόσβαση των παιδιών στις δομές του Πολιτισμού, καθώς και ν’ αναδείξει τις μορφές Λαϊκής Τέχνης.


Τέλος, ο κ. Μακρής διατυπώνει ορισμένους χαρακτηρισμούς περί ήθους, ύφους και στάσης. Δεν έχουμε “υιοθετήσει”, ως Δημοτική Αρχή, τέτοιου είδους αντιπαράθεση. Εξ’ άλλου, ο πατραϊκός λαός γνωρίζει και το ήθος και τη στάση της Δημοτικής Αρχής αλλά και τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται (και) στον τομέα του Πολιτισμού."

Διαβάστε επίσης