Μαθητής Λυκείου από το Αίγιο πάει ταξίδι στη ΝASA - Διαπρέπει σε σεμινάρια, διαγωνισμούς και ολυμπιάδες και... "πρωτεύει"!

με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση

O μαθητής της Β' τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου, Μιχαήλ-Αγγελος Πιερράτος έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστροφυσικής και Αστρονομίας που διοργάνωσε η Ενωση Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Διαστήματος στον Βόλο, καταλαμβανοντας την 4η θέση πανελλαδικά και προκρίθηκε στους 30 πρώτους.

Την ίδια θέση πήρε και πριν δύο μήνες στη  δοκιμασία για τη στελέχωση της 10μελούς ελληνικής ολυμπιακής ομάδας, η οποία θα συμμετάσχει στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Αστροφυσικής στην Ταϊλάνδη τον Νοέμβριο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα  «Πελοπόννησος» η κλίση του είναι στις θετικές επιστήμες, με τον ίδιο να λέει, ότι πέραν των σχολικών μαθητών, Φυσική, Χημεία κ.ά, μελετά «πολλά βιβλία για την αστροφυσική και την αστρονομία, ακόμα και σε πανεπιστημιακό επίπεδο»!

Ο ίδιος ετοιμάζεται τώρα, για ταξίδι και σεμινάριο στη NASA, διάρκειας μια εβδομάδας, με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ θα συμμετάσχει σε διαγωνισμούς μεταξύ των πρώτων 10 και σεμινάρια στην Εταιρείας Αστροφυσικής στον Βόλο.
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ