Ποιος είναι ο φθηνότερος προορισμός για κάθε μήνα του χρόνου

μπορείτε να κυνηγήσετε πιο προσιτές τιμές εισιτηρίων

Αν είστε λάτρεις των ταξιδιών στο εξωτερικό, αλλά η τσέπη σας δεν σας επιτρέπει να φτάσετε σε όλους τους προορισμούς που ονειρεύεστε, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως ανάλογα με το ποια εποχή ή ποιο μήνα του χρόνου ταξιδεύετε, μπορείτε να κυνηγήσετε πιο προσιτές τιμές εισιτηρίων και διαμονής.

Οι λόγοι για τους οποίους οι τιμές ανεβαίνουν ή κατεβαίνουν σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο σε συγκεκριμένες περιόδους, ποικίλλουν. Ακολουθεί μία ενδεικτική λίστα με την πιο προσιτή οικονομικά χώρα για κάθε μήνα του χρόνου.

Ιανουάριος: Μελβούρνη

Ταξιδεύοντας στη Μελβούρνη τον Ιανουάριο επωφελείστε από την πτώση των τιμών που πραγματοποιείται κατά το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των Χριστουγέννων και του Αυστραλιανού Open, που συγκεντρώνουν πολλούς τουρίστες στην πόλη.

Φεβρουάριος: Χονγκ Κονγκ

Τον Φεβρουάριο παρατηρείται πτώση των τιμών στα ξενοδοχεία του Χονγκ Κονγκ. Παράλληλα, τον ίδιο μήνα είναι φθηνότερα και τα ψώνια στην πόλη, καθώς είναι περίοδος μεγάλων εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα.

Μάρτιος: Μπουένος Άιρες

Ένα πολύ μακρινό και πολύ ακριβό ταξίδι είναι αυτό στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Η καλύτερη εποχή για να τον κάνετε είναι τον Μάρτιο, καθώς οι τιμές στα ξενοδοχεία πέφτουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Απρίλιος: Κοπεγχάγη

Φθηνότερο έως και κατά 38% θα είναι το ταξίδι σας στην Κοπεγχάγη τον Απρίλιο σε σχέση με τις τιμές που ισχύουν κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου στη χώρα, που αρχίζει τον Μάιο και ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο.

Μάιος: Λονδίνο

Το Λονδίνο, που αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες όλο τον χρόνο. Τον Μάιο,όμως, οι τιμές στα ξενοδοχεία πέφτουν ελαφρώς και μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε.

Ιούνιος: Πεκίνο

Ούτε μία αργία, ούτε μία ημέρα άδειας δεν λαμβάνουν οι Κινέζοι κατά τη διάρκεια του Ιουνίου. Η απουσία ντόπιων ταξιδιωτών από το Πεκίνο ρίχνει τις τιμές διαμονής και αυτό είναι κάτι που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι ξένοι τουρίστες.

Ιούλιος: Σύδνεϋ

Το ταξίδι στο Σύδνεϋ τον Ιούλιο είναι η οικονομικότερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε, αν ονειρεύεστε να επισκεφθείτε την αυστραλιανή πόλη. Θα σας έρθει μέχρι και 45% φθηνότερα.

Αύγουστος: Βερολίνο

Ο Αύγουστος, ο μήνας που όλοι προτιμούν τις παραθαλάσσιες περιοχές του ευρωπαϊκού νότου, είναι ο φθηνότερος μήνας για να επισκεφθεί κανείς το Βερολίνο. 

Σεπτέμβριος: Ρώμη

Καθώς οι περισσότεροι Ευρωπαίου παίρνουν την καλοκαιρινή τους άδεια τον Αύγουστο, η Ρώμη δέχεται λιγότερους ξένους επισκέπτες τον Σεπτέμβριο και είναι μία καλή ευκαιρία να επωφεληθείτε!

Οκτώβριος: Κέιπ Τάουν

Ένα ταξίδι στη Νότια Αφρική είναι ακριβό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ωστόσο, ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που μπορείτε να κλείσετε πιο προσιτές τιμές διαμονής και εισιτηρίων.

Νοέμβριος: Ρίο Ντε Τζανέιρο

Αν επισκεφθείτε το Ρίο Ντε Τζανέιρο τον Νοέμβριο θα κάνετε έως και 37% οικονομία, καθώς τον Δεκέμβριο αρχίζει κι επισήμως η τουριστική περίοδος στη χώρας και θα είναι πολύ «τσουχτερές» οι τιμές.

Δεκέμβριος: Φρανκφούρτη

Οι δύο πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου θεωρούνται η καλύτερη περίοδος του χρόνου για να επισκεφθεί κανείς τη Φρανκφούρτη. Παρά το γεγονός πως η πόλη μπαίνει σε χριστουγεννιάτικο κλίμα με πολλές υπαίθριες αγορές και φεστιβάλ να λαμβάνουν χώρα, το κόστος των εισιτηρίων και της διαμονής είναι φθηνότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή του έτους.

Πηγή: Business Insider

Διαβάστε επίσης