Με τρεις συγκεντρώσεις ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς σήμερα στην Πάτρα

Από Εργατικό Κέντρο και ΠΑΜΕ Αχαΐας

Με διαφορετικές συγκεντρώσεις θα τιμήσουν εργαζόμενοι και συνδικάτα και φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά στην Πάτρα. Συγκεκριμένα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί επί της οδού Κολοκοτρώνη, το Πανεργατικό Μέτωπο Αχαΐας δίνει το ραντεβού στις 10 το πρωί στην Πλατεία Γεωργίου, ενώ στις 11 το πρωί στην Πλατεία Τριών Συμμάχων θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μελών που πρόσκεινται στον αντιξουσιαστικό χώρο.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας απευθύνει προσκλητήριο Ενότητας, Τιμής και Αγώνα προς όλους τους Εργαζόμενους, Αυτοαπασχολούμενους Επιστήμονες, Αγρότες, Ανέργους, Συνταξιούχους, προς τις Νέες και τους Νέους "για να δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ένα Αγωνιστικό και Δυναμικό παρόν σήμερα Δευτέρα 1η Μάη, ώρα 10:30 π.μ. μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, για να τιμήσουμε την 1η Μάη βαμμένη με αίμα των προγόνων μας, την Εργατική Πρωτομαγιά. Γιατί η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία", όπως αναφέρεται στη σχετική προκήρυξη.

 

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Για να αποδώσουμε φόρο τιμής στους πρωτοπόρους Αγωνιστές του Εργατικού Κινήματος που κατέκτησαν με την ίδια τους τη ζωή και υπερασπίστηκαν τα Εργασιακά μας Δικαιώματα όπου με αγώνα και αίμα κατακτήθηκαν εδώ και 100 χρόνια.

Πάλεψαν και θυσιάστηκαν για το 8ωρο, για τη μόνιμη και Πλήρη Εργασία, για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ.

Έχουμε υποχρέωση να επαναφέρουμε τα κεκτημένα μας όπου ισοπέδωσαν και προσπαθούν να αποτελειώσουν οι νεοφιλελεύθερες και τροϊκανές πολιτικές που εξαθλιώνουν την κοινωνία εξοντώνουν τους εργαζόμενους και φυσικά έχοντας ως στόχο την κατάργηση των Συνδικάτων.

Ο Αγώνας είναι Μονόδρομος.

Η «Κυβέρνηση της Αριστεράς» εξακολουθεί με την ίδια εμμονή να πλήττει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα αφήνοντας στο απυρόβλητο με μια συγκαλυμμένη προστασία, τους φοροκλέπτες, τους μεγαλοοφειλέτες εκχωρώντας το δημόσιο πλούτο σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους υποβαθμίζοντας την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες.

 

ΤΗΝ 1η ΜΑΗ

• Τιμούμε Αγωνιστικά την Απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τους

Αιματηρούς Αγώνες της Εργατικής Τάξης.

• Αταλάντευτα, Ενωτικά, Μαζικά, Μαχητικά Δυναμώνουμε τους Αγώνες μας

ενάντια στα μέτρα που προετοιμάζουν αυτές τις ημέρες.

• Απευθύνουμε Γενική Έκκληση προς όλες και όλους να δώσουν ηχηρή

Αρνητική Απάντηση. Το οφείλουμε προς όλους Αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και προς τα παιδιά μας, να ανατρέψουμε αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Την Ακύρωση των πολιτικών λιτότητας.

Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.

Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας.

Να σταματήσει κάθε σκέψη για απολύσεις, λουκέτα και ιδιωτικοποιήσεις σε οργανισμούς στρατηγικής σημασίας.

Να αποκατασταθεί άμεσα και συνολικά το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού & ημερομισθίου.

Να επανέλθει ολικά ο θεσμός του Ο.ΜΕ.Δ.

Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Επανασύσταση των φορέων Εργατικής Εστίας και Κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ γιατί έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.

Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Μείωση των Τιμών και όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων.

Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out

(ανταπεργία) των εργοδοτών. Σεβασμό και καμία αλλαγή στο Συνδικαλιστικό Νόμο 1264/82.

Να υπάρξει μέριμνα και προστασία των απλήρωτων εργαζομένων. Στελέχωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Πάταξη της αδήλωτης, της ψευδώς δηλωμένης και ανασφάλιστης εργασίας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών που δεν έχουν καθόλου εισοδήματα.

Ενίσχυση και Αναβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας-Υγείας-Πρόνοιας για όλους.

Απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδότηση ή επιδοτήσεις, αύξηση και επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας.

Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής. Ανάπτυξη με ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας.

Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας. Αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων (νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης, εργαζόμενοι μετά από εργατικό ατύχημα, ανάπηροι, μετανάστες, ΛΟΑΤΚΙ).

Δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, αποτελεσματική και συνεκτική αντιμετώπιση των ζητημάτων μετανάστευσης, ασύλου και ιθαγένειας με σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Διαβάστε επίσης