​Διεθνής αναγνώριση για το Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας

Με την Ευρωπαϊκή πιστοποίηση ποιότητας EFFE Label 2017-2018

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας είναι πλέον μέλος της κοινότητας EFFE Festivals (Europe for Festivals-Festivals for Europe), μια πρωτοβουλία του European Festivals Association (EFA), η οποία αποτελείται από τα φεστιβάλ που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική ποιότητα και έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Οι ιθύνοντες του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας υπέβαλλαν υποψηφιότητα για την πιστοποίηση EFFE Label 2017-2018, παρουσιάζοντας τη φιλοσοφία του Φεστιβάλ και τον μελλοντικό σχεδιασμό που αφορούν τα πεδία της καινοτομίας και της στήριξης της νέας καλλιτεχνικής δημιουργίας, της ανάδειξης της τοπικότητας και των διεθνών συνεργασιών.

effe_label_logo-300x300.jpg

Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή που αποτελείτο από τους: Keng Sen Ong (Singapore International Festival of Arts), Irene Rossi (Couleur Café), Tamar Brüggeman (Wonderfeel), Massimo Mercelli (Emilia Romagna Festivals, EFA Vice-President), Sir Jonathan Mills (Chairman EFFE International Jury), Peter Florence (Hay Festivals), Pavel Potoroczyn (University SWPS Warsaw, Renato Quaglia (FOQUS Foundation), Haris Pašović (East West Centre Sarajevo), Kathrin Deventer (European Festivals Association), χαρακτήρισε το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας ως ένα πολύ σημαντικό Φεστιβάλ με μεγάλη καλλιτεχνική προοπτική και οργανωτική αρτιότητα.

Αυτή η ευρωπαϊκή επιτυχία του Φεστιβάλ ανοίγει το δρόμο για νέες συνεργασίες σε διεθνές επίπεδο, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολίτες και επαγγελματίες, να ανακαλύψουν τα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ και να εμπλακούν σε αυτή την Ευρωπαϊκή δικτύωση. Είναι μια νέα διεθνής πλατφόρμα η οποία συνδέει μεταξύ τους τα φεστιβάλ με ουσιαστική δέσμευση στις τέχνες, τις κοινότητές τους και τα Ευρωπαϊκά ιδεώδη.

Πρωτίστως το EFFE αναγνωρίζει το αριστεύειν στο καθημερινό έργο αυτών των φεστιβάλ σε τοπικό επίπεδο σε όλη την Ευρώπη. Οι ιθύνοντες του Φεστιβάλ πλέον με την ευρωπαϊκή πιστοποίηση, είναι προσκεκλημένοι στην ειδική εκδήλωση ανακοίνωσης και απονομής, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαΐου στην πόλη Wiesbaden της Γερμανίας.

Σε λίγες μέρες με την επίσημη ανακοίνωση του φετινού προγράμματος αναμένεται να ανακοινωθούν και οι καινοτόμες δράσεις του Φεστιβάλ, που σιγά- σιγά αρχίζει να απαγκιστρώνεται από το μοτίβο της μονοδιάστατης αντίληψης για τον πολιτισμό, και να προσανατολίζεται στο πεδίο της δημιουργίας και της σύνδεσης με την τοπική οικονομία.

Πηγή: iliaweb.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ