Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ανατολού Εφές για την Ευρωλίγκα

Δείτε τις δηλώσεις του Γιώργου Πρίντεζη

Ποιος λέει ότι θα είναι εύκολο... το δεύτερο παιχνίδι με την Αναντολού Εφές απόψε (21:00) στο ΣΕΦ; Εξάλλου, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που το έκανε να μοιάζει τόσο εύκολο, το πρώτο, την περασμένη Τετάρτη (19/4). Ο Γιώργος Πρίντεζης αναλύει  όλες τις παραμέτρους αυτής της δεύτερης προημιτελικής «μάχης», λίγες ώρες πριν το τζάμπολ στο ΣΕΦ. Τι σημαίνει για τον ίδιο μία δεύτερη πρόκριση σε φάιναλ φορ στην Κωνσταντινούπολη αν έρθει;

«Κάναμε απλά το πρώτο βήμα. Τώρα πρέπει να κερδίσεις μια ομάδα για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες. Απόψε θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι,» κρατά χαμηλούς τους τόνους ο εκ των αρχηγών των «ερυθρόλευκων».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος νουθετεί τους παίκτες του Ολυμπιακού από τη νύχτα της Τετάρτης πως το 1-0 δεν σημαίνει τίποτα ακόμη. Η νοοτροπία  με την οποία μπαίνει μια ομάδα στο παρκέ είναι το ήμισυ του παντός σε τόσο υψηλό επίπεδο. Χρειάζονται οι παίκτες του Ολυμπιακού, μετά από τόσες παρουσίες σε φάιναλ φορ τα τελευταία χρόνια, κάποιον να τους το... υπενθυμίσει;

«Έχουμε την εμπειρία να μπορούμε να το κάνουμε αυτό, να μπορούμε να νικήσουμε την Εφές ξανά μέσα σε δύο ημέρες. Και ο προπονητής μας ξέρει να προσγειώσει μία ομάδα μετά από νίκη, αλλά και μετά από άσχημο αποτέλεσμα να φτιάξει την ομάδα».

Ως προς την πνευματική ετοιμότητα, οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά θα είναι έτοιμοι. Τι άλλο μπορεί να επηρεάσει την έκβαση του δεύτερου προημιτελικού; «Το σημαντικό είναι να ξεκουραστούμε και να μπούμε στο παρκέ με την ίδια προσήλωση και συγκέντρωση που είχαμε στο πρώτο παιχνίδι,» εξηγεί ο πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού.

Ο Γιώργος Πρίντεζης υπενθυμίζει τι έκανε σωστά ο Ολυμπιακός στον πρώτο προημιτελικό με την τουρκική ομάδα: «Είχαμε προετοιμάσει πολύ καλά το παιχνίδι. Είχαμε αρκετές μέρες να δουλέψουμε. Ξέραμε τι μπορεί να προσφέρει ο κάθε παίκτης της Εφές και πώς να τον σταματήσουμε. Ξέραμε ότι είναι μια ομάδα με κλειστό rotation που πηγαίνει πολύ στο ριμπάουντ και τρέχει. Είχαμε καλές επιστροφές και τα υπόλοιπα ήρθαν».
Είχε και έναν εκπληκτικό Νίκολα Μιλουτίνοβ ο Ολυμπιακός την περασμένη Τετάρτη στο ΣΕΦ: «Ο Νίκολα είναι παιδί που έχει πάρα πολύ καλή νοοτροπία. Από πέρυσι που η άμυνά μας στο «5» δεν ήταν έτσι όπως φέτος και δεν είχε χρόνο, ποτέ δεν μιλούσε, δεν παραπονιόταν και έδινε πάντα τον καλύτερο εαυτό του. Σιγά σιγά θα αρχίσει να δείχνει όλο και περισσότερο τι μπορεί να κάνει. Είναι ένας ψηλός σχετικά γρήγορος για το ύψος του. Με καλά τελειώματα, πάσα, αντίληψη, και θα γίνεται όλο και καλύτερος».

Έχει ξεχωριστή σημασία για τον Γιώργο Πρίντεζη, τον άνθρωπο που χάρισε με δικό του νικητήριο «πεταχτάρι» τον τίτλο στην Κωνσταντινούπολη το 2012, η πρόκριση στο φάιναλ φορ της ίδιας πόλης;

«Σαν Γιώργος και σαν ομάδα... δεν παίζει ρόλο η Πόλη! Περισσότερο αυτά είναι για τους δημοσιογράφους και τους οπαδούς. Για εμάς είναι ένα φάιναλ φορ που το θέλουμε πάρα πολύ σε μια καινούρια Ευρωλίγκα, η οποία ήταν η πιο δύσκολη και απαιτητική, γιατί έπαιξαν όλοι με όλους και άρα πιο δίκαιη για τις ομάδες που ξεχωρίζουν. Προσωπικά το θέλω πολύ και όλοι μαζί ως ομάδα. Για να το πετύχουμε θέλουμε μία νίκη πρώτα στο ΣΕΦ και βλέπουμε».

Τα οκτώ «διπλά» του Ολυμπιακού στην κανονική περίοδο της Euroleague δημιουργούν αισιοδοξία για νίκη και στην έδρα της Αναντολού Εφές; «Φέτος έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κερδίζουμε παντού. Όμως, ας το πάμε με τη σωστή μέθοδο, παιχνίδι με το παιχνίδι!».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ