Δυτική Αχαΐα: Αλλάζουν όψη τα κτίρια του δήμου! ΦΩΤΟ

ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Με πρωτοβουλία των Αντιδημάρχων Γιώργου Παλαιολόγου και Βασίλη Γκοτσόπουλου ξεκίνησαν εργασίες συντήρησης στο Δημοτικό Κατάστημα Σαγείκων (πρώην δημαρχείο Μόβρης).

Συγκεκριμένα θα βαφτεί η πρόσοψη του κτιρίου καθώς και ο τοίχος της αυλής.

Σύμφωνα με τον κ. Παλαιολόγο το κτίριο έχει κατασκευαστεί την δεκαετία του 1980 από την Κοινότητα Σαγείκων, ενώ εργασίες ανακατασκευής και ανακαίνισης έγιναν το 2003 από τον Δήμο Μόβρης, οπότε και το κτίριο πήρε την σημερινή μορφή του.

Τα τελευταία χρόνια δεν είχε γίνει καμία εργασία συντήρησης με αποτέλεσμα σήμερα αυτό να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Όπως είπε ο κ. Παλαιολόγος οι εργασίες αυτές είναι μόνο η αρχή δεδομένου ότι με πρωτοβουλία του και με συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών και του Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου Παναγιώτη Γεωργακόπουλου έχει εκπονηθεί μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του και όχι μόνο.

Σύμφωνα με την μελέτη αυτή το κτίριο θα βαφτεί στο σύνολο του, θα γίνει αλλαγή στα κουφώματα, θα γίνουν οι απαραίτητες μονώσεις και μια σειρά από άλλες εργασίες που θα το καταστήσουν και πάλι όμορφο και λειτουργικό.

Από την πλευρά του ο κ. Γκοτσόπουλος δήλωσε ότι παράλληλα με τις εργασίες που έχουν ξεκινήσει στο εξωτερικό του κτιρίου θα γίνουν και εργασίες ανακαίνισης στον χώρο λειτουργίας του ΚΕΠ Μόβρης που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνουν εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης σε όσο το δυνατόν περισσότερα δημοτικά κτίρια.

Στο πρόσφατο παρελθόν εργασίες έγιναν στο κτίριο που στεγάζει το ΚΕΠ Δύμης στην Κάτω Αχαΐα, στο κοινοτικό γραφείο στο Ελαιοχώρι, στο κοινοτικό γραφείο Καγκαδίου, στο Δημοτικό Σχολείο Αράξου και αλλού.

Μέσα στον Μάιο αντίστοιχες εργασίες θα ξεκινήσουν και στον χώρο που στεγάζει το ΚΕΠ Λαρισού στο Λάππα, ενώ όπως τόνισε ο κ. Γκοτσόπουλος, υπάρχει και μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Καταστήματος στο Λάππα.

Β.Ι. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ 

Διαβάστε επίσης