Πάτρα: Έκθεση καλλιτεχνών του εξωτερικού στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Από 22 Απριλίου

Για πρώτη φορά το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών φιλοξενεί έκθεση καλλιτεχνών του εξωτερικού. Πρόκειται για ομάδα Αυστριακών φωτογράφων με επικεφαλής τους κκ. René Triebl και Walter H. Müller που αναδεικνύουν μια αισιόδοξη θέαση της ζωής μέσα από την ομορφιά και τη μαγεία της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας την αισθητική αξία του κόσμου όπου ζούμε.

Η έκθεση με τίτλο TIMELESS, δηλ. αιώνιο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα φωτομωσαϊκό 500 φωτογραφιών, οι οποίες συνθέτουν ένα καλειδοσκόπιο ποικιλιών και αντιθέσεων μέσα από το καθημερινό μας περιβάλλον.

Οι εικαστικές συνθέσεις πλαισιώνονται από ρήσεις στοχαστών, φιλοσόφων και ποιητών, σχετικές με τα παραπάνω νοήματα.

Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 22/4 και θα πλαισιωθεί από ομιλίες σχετικές με την ελληνοαυστριακή συνεργασία στον τομέα της αρχαιολογίας, στην περιοχή της Αχαΐας. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα του Σαββάτου 22/4/2017 (στο αμφιθέατρο του Μουσείου, ώρα έναρξης 18:00) διαμορφώνεται ως εξής:

Ομιλία του Δρ. Georg Ladstätter, Αρχαιολόγου, Διευθυντή του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, με θέμα «Το έργο του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στην Αχαΐα»

Ομιλία της Δρ. Γεωργίας Αλεξοπούλου, Αρχαιολόγου, Τμηματάρχη Χώρων, Μουσείων & Αρχαιογνωστικής Έρευνας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, με θέμα «Κύναιθα: ο ναός στη θέση Γκρεμουλιάς Καλαβρύτων – Τα ανασκαφικά δεδομένα»

Ομιλία του Δρ. Georg Ladstätter με τίτλο «Η αρχιτεκτονική του ναού στη θέση Γκρεμουλιάς Καλαβρύτων».

Εν συνεχεία (ώρα 19:30) ο επικεφαλής της ομάδας της έκθεσης TIMELESS, κ. René Triebl, θα παρουσιάσει, με παράλληλη οπτικοακουστική προβολή, τους καλλιτέχνες επί το έργο.

Σύντομη κριτική αποτίμηση της έκθεσης από τη Δρ. Έλενα Παρτίδα.

Διάρκεια έκθεσης 22.4–22.5.2017, κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου, στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων. Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης